clanek-1
  • Rozhovory

  • 29.08.2018

Dominik Preisler: Musíme se srovnat a porvat se o body

Proti Baníku se Dominik Preisler nečekaně dostal na hřiště – v základní sestavě se objevil poprvé od května. V Ostravě nastoupil místo zraněného Jakuba Podaného. Jak vyhlíží Spartu a jak se mu hraje v mladé obraně?

Dominiku, do zápasu ses dostal po dlouhé době, naskočil jsi navíc rovnou v základní sestavě místo zraněného Jakuba Podaného. Jak ses cítil?
Cítil jsem se úplně výborně. Sice jsem šel hrát po dlouhé době a moc jsem nevěděl, do čeho jdu, Ostrava je teď najetá, sbírá body a dokonce jí už patří druhé místo v tabulce, ale šel jsem do zápasu s tím, že nemám co ztratit, že Pody se jednou vrátí, tak si to chci užít. Až mě překvapilo, jak uvolněný jsem do zápasu vstoupil. Bylo pro mě ale důležité ukázat, že na to mám.

Bral jsi to jako šanci prodrat se do sestavy?
Samozřejmě!

Jak se ti hraje v mladé obraně, jakou Dukla má?
Možná to bude znít zvláštně, ale mně se s mladými spoluhráči hraje výborně. Komunikace je jiná, protože ke starším hráčům mívám respekt, kdežto třeba s Martinem Chlumeckým je to přímočaré a nebojíme se jeden druhému ani vynadat. Se staršími jsem opatrnější. Na druhou stranu starší hráč vám zase dovede přinést klid, rozvahu. Obojí má svoje.

Sparta působí konsolidovaně, kádr se jí ustálil a na začátku sezony předvádí dobré výkony. Myslíš si, že je v lepší formě, než když jsme proti ní na Letné hráli naposled?
Podle mě určitě ano. Myslím, že se hodně koncentrovali na to, aby udrželi stejný kádr a byli pohromadě. Nějaké posily přivedli, ale ne tolik, jako minulý rok. Kádr mají vážně silný, už měli také dost času se sehrát a natrénovat, co potřebují. Myslím, že letos budou opět hrát o titul.

V posledním zápase ale Sparta remizovala s Bohemians, což pro ni v boji o titul byla bodová ztráta. Viděl jsi utkání?
Viděl jsem ho a myslím, že Spartě chybělo trochu štěstí. Měla hodně šancí, Bohemka to ale na konci urvala bojovností a aspoň ten bod získala, pomohli jí k tomu i fanoušci, v Ďolíčku je publikum vždycky skvělé.

Jaká je teď atmosféra v kádru Dukly?
Nálada není optimální, ale musíme se srovnat a porvat se o body. Snažíme se držet a dělat všechno proto, abychom to zlomili. Věřím taky, že nám pomůže reprezentační pauza, protože budeme moct potrénovat a dát se do klidu před dalšími zápasy.