clanek-1
  • Jednorázové projekty

  • 29.08.2018

Kluby FORTUNA:LIGY podpoří projekt Můj první gól

7. kolo FORTUNA:LIGY proběhne v duchu projektu Můj první gól, který pomáhá začínajícím fotbalistům a fotbalistkám na startu jejich kariéry. Do kampaně pro mladé naděje a talenty českého fotbalu se zapojí všech šestnáct klubů nejvyšší domácí soutěže.

Stejně jako v minulých ligových ročnících i tentokrát doprovodí základní jedenáctky všech ligových celků k zápasům děti v tričkách s logem projektu.

Projekt Můj první gól se skládá z několika důležitých pilířů. Stěžejním z nich je Měsíc náborů, který startuje právě začátkem měsíce září, během kterého proběhne po celé České republice série fotbalových náborů. Chcete-li i vy nastartovat fotbalovou cestu svého dítěte, přiveďte ho na jednu z těchto akcí. Tu nejbližší vašemu bydlišti najdete na webu Můj první gól.

Podívejte se, jak nábory vypadaly letos v květnu.

Kromě již zmíněných pilířů zahrnuje projekt Můj první gól také sérii instruktážních videí Trénuj a také Školu v pohybu, která inspiruje učitele a učitelky základní škol ke zvýšení úrovně pohybových dovedností dětí během tělesné výchovy a pohybových kroužků.

Svými fotbalovými příběhy projekt podporují také významné osobnosti nejen z fotbalového prostředí. Na své první góly již zavzpomínali například Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický, Marek Jankulovski či herec Ivan Trojan. Jejich, ale i další medailonky více než stovky osobností jsou ke zhlédnutí na YouTube kanálu projektu Můj první gól, webu mujprvnigol.cz a na Facebooku.

Fotbalová asociace České republiky se projekt snaží po všech stránkách neustále inovovat a, ten se tak dočkal nových webových stránek, které jsou modernější, přehlednější a nabídnou komunikaci nových pilířů. Fotbalové kluby prostřednictvím videomedailonků představí kluby s kvalitní výchovou mládeže. Strava fotbalistů má zase za úkol inspirovat rodiče, aby naučili své děti správným stravovacím návykům.

Není tedy náhodou, že Můj první gól ocenila Evropská fotbalová unie (UEFA) jako nejlepší Grassroots projekt roku 2015 v rámci všech členských zemí. „Na vlastní oči jsem viděl, jak úspěšnou akcí Můj první gól je, a byl jsem vážně fascinován, ocenil Per Ravn Omdal, čestný předseda Grassroots UEFA.

Sledujte projekt Můj první gól i nadále. Do konce roku bude představena další novinka - Fotbalová přání, která přinese mladým fotbalistům a fotbalistkám nezapomenutelné zážitky.