clanek-1
  • Články mládež

  • 27.08.2012

Starší dorost bez vítězství

V nedělním utkání proti Doubravce prohrála devatenáctka 4:5. Osmnáctka se utkala ve stejnou dobu s Braníkem, s kterým remizovala 1:1. Přinášíme vám i hodnocení utkání proti Motorletu ze středy 22. srpna, s kterým prohrála 0:3.

SK Motorlet – FK Dukla Praha U19 - 3:0 (1:0)

Branky: 16. 1-0, 72. 2-0, 80. 3-0
Sestava: Hodan – Klár, Begič, Vyjdák (46. Halbich), Preisler (46. Buchar) – Hrazdíra, Brejcha, Tetour  – Bartůněk , Toman (70. Gajecký), Steinocher (75. Vrkoč).

Trenér Jaroslav Hynek k utkání řekl: „Proti hlubokému bloku soupeře  jsme si vytvořili  čtyři opravdu silné šance a mohli utkání za stavu 1:0 otočit a navýšit.  Za takové herní převahy, kterou jsme během zápasu měli, je šancí ale velice málo. Často jsme si svým postavením  zavírali herní prostory, a to hlavně v křídlech.  Je to ale objektivní stav naší tréninkové práce, kde na těchto věcech pracujeme a herní parametry náročnosti naší hry zlepšujeme. Soupeř své šance z brejku zvládl a zvítězil.“

SK Senco Doubravka – FK Dukla Praha U19 - 5:4 (2:1)

Branky:  35. Toman (Bartůněk, Begič), 39. 1-1, 40. 2-1, 46. 3-1, 55. 4-1, 66. 5-1, 67. 5-2 Gajecký (Toman, Hrazdíra), 84. Gajecký (Bartůněk, Vrkoč), 89. 5-4 Toman (Hrazdíra).
Sestava: Malý – Ksandr (53.Buchar), Begič, Vyjdák, Klár – Vrkoč, Hrazdíra, Tetour – Bartůněk, Toman, Steinocher (59.Gajecký).

Trenér Jaroslav Hynek k utkání řekl: „Zápas jsme začali velice dobře a postupným získáváním převahy směřovali k vedoucí brance. Soupeř jen kontroval a my je dobře eliminovali. Ke konci první půle jsme však udělali dvě chyby, které soupeř využil, otočil  zápas  a oživil svou hru. I když jsme si během půle udělali korekce, začátek druhé půle se nám vůbec nevydařil a v rozmezí patnácti minut třikrát inkasovali. Jak hráči zabrali následných dvacet pět minut s desetiminutovým závěrem bylo parádní.
Maximálně jsme otevřeli hru, čehož soupeř několikrát využil k brejku a několika šancím. Předvedli jsme však hru plnou kombinace s vyústěním do šancí a gólů, co by stačilo i na tři zápasy. K dnešnímu vítězství to však ještě nevedlo.  Utkání plné zvratů a šancí nakonec s vítězstvím pro Doubravku. V efektivitě zakončení zaslouženě.


ABC Braník - FK Dukla Praha U18 – 1:1 (0:0)

Branky: 60. 0:1 Troníček (Benda, Soukup), 83. 1:1.
Sestava: Kořínek – Kulikov, Filip, Halbich, Urban – Duka (55. Veselý), Troníček, Stuj (55. Tříska) – Benda, Kříž, Soukup.

Úvodní dvacetiminutovka patřila domácím, kteří si po rychlých akcích vytvořili tři dobré šance. Tu největší zmařil výborným zákrokem brankář Kořínek. V dalším průběhu poločasu jsme však začali přebírat iniciativu, která vyvrcholila třemi velkým šancemi před poločasem včetně Urbanovy hlavičky do břevna. Ve druhém poločasu se naše převaha dále stupňovala. Vyústěním byla branka Troníčka po „české uličce“ Bendy při akci středem. Soupeři se však podařilo z ojedinělého brejku vyrovnat, když jsme centrovaný míč zprava jen odvrátili před pokutové území, odkud domácí střelou "padající list" vyrovnali na 1:1. V závěru měl na noze vítězný gól opět Troníček, střelu po zpětné přihrávce mu však brankář skvělým zákrokem chytil.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "Vzhledem k průběhu utkání je pro nás bod ztrátou. Vytvořili jsme si velké množství šancí, bohužel jejich úspěšnému řešení scházela větší přesnost, klid, někdy i trocha štěstí či důrazu, jako při hlavičce Urbana, po které se míč odrazil od břevna těsně před brankovou čáru a dvojnásobnou dorážku domácí odvraceli na brankové čáře. I přes vyrovnávací gól byla na klucích i v závěru vidět obrovská snaha zápas znovu převážit na naši stranu, chyběla však již potřebná lehkost."