clanek-1
  • Články mládež

  • 26.08.2012

Žáci si připisují další dvě výhry

Tento víkend přinesl pro žákovské kategorie 2 výhry a 2 prohry. Na hřišti v Ruzyni odehráli starší žáci dva duely proti Baníku Most. U15 podlehla 3:4, U14 prohrála 2:5. Mladší žáci zajížděli do Litvínova, odkud si odvezla U13 vítězství 24:3 a U12 9:4.

FK Dukla Praha U15 - FK Baník Most - 3:4 (1:0)

Branky: Doležal, Tkachenko, Šíma.
Dukla: Řepa - Jardeky, Kaník, Kocourek (50. Sláma), Tomaides (35. Aidar) - Nikrmajer (35. Král), Joun, Doležal (68. Šíma) - Pusch (35. Masopust), Tkachenko, Koubek (7. Šimek).

V utkání bohatém na góly jsme se snažili o kombinační hru. Soupeř byl velice kvalitní, a také se snažil o pohledný fotbal. Od prvních minut bylo vidět divácky atraktivní utkání. První branka padla do Mostecké sítě, kdy se v 15. minutě prosadil Doležal. Po vstřelení první branky dostala hra jasný řád. Soupeř nás mírně tlačil, ale nedokázal si vytvořit vyložené šance. My jsem si i v mírném tlaku soupeře dokázali vytvořit několik až 100% šancí. Bohužel jsme je nedokázali proměnit a tak soupeř v druhém poločase vyrovnal. Ke konci utkání se hra přelévala na obě strany a branka střídala branku. Bohužel soupeř byl šťastnější a v poslední minutě utkání rozhodl ve svůj prospěch.

FK Dukla Praha U14 – FK Baník Most  - 2:5 (0:2)

Branky: Stobbe, Bažo (Kubů).
Dukla: Franta - Hamborský (36. Mareš), Kubů, Praus, Šimonovský - Mentberger (36. Stobbe), Kosík (36. Palivec), Štědrý (51. Bažant) - Janko, Bažo, Bell (Herman).

Hosté byli od začátku agresivnější a přesnější na míči. To spolu s nepřesnou rozehrávkou od brankáře zapříčinilo, že jsme se nemohli dostat do utkání. Po jedné nepřesné rozehrávce a následné tečované střele se hráči Mostu dostali do vedení. V závěru prvního poločasu první šance na branku znamenala dvougólové vedení.
Ve druhém poločase jsme získali střed hřiště a začali si vyvářet brankové příležitosti. Naše dva góly nakonec padly po presingu respektive po dorážce střely z přímého kopu. Pravděpodobně nejkrásnější akci utkání po ose Bažant, Stobbe se úplně sám před brankářem objevil Hermi. V těchto chvílích jsme měli navrch a mohli utkání dovést do vítězného konce. Stejně jako při druhé brance hostů, jeden z našich stoperů prohrál souboj o míč (kdy byl přetlačen soupeřovým útočníkem) a stav byl 2:3. Do konce zbývalo 14 minut. Tato branka hosty uklidnila, kteří do konce utkání využili otevřené obrany ještě dvakrát.
Sedm branek a jejich spontánní oslavy byly ozdobou tohoto utkání.

FK Litvínov – FK Dukla Praha U13 - 3:24 (1:5, 0:9 / 1:5, 1:5)

Branky:  Švarc, Jůza, Tvrdík 2x, Houha 2x, Studnička 2x, Žáček, Rattay 4x, Babka, Nussbauer 2x, Kadlec 2x, Kalabis, Drozd 3x, Tříska 2x, Švihálek.
Dukla:  Slanina – Štěpánek, Švarc – Nussbauer, Ferreira, Vácha, Houha, Tvrdík - Drozd, Jůza.
Dukla:  Záhora – Bohdan, Hamborský – Žáček, Švihálek, Studnička, Babka – Rattay - Kalabis, Tříska, Kadlec.

FK Litvínov - FK Dukla Praha U12 - 4:9 (2:4)

Branky: Novichichkhin 2x, Podzimek 1x, Astaloš 1x, Kočí 1x, Linhart 1x, Mentberger 1x, Kozel 1x, Soukup 1x.