clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 04.08.2018

V derby chceme získat první body

Střet sousedů z hlavního města začne v pondělí v 18.00, jak Dukla, tak Bohemians budou chtít v prestižním malém derby uspět a získat plný počet bodů. Loni na podzim byla po vítězství 2:0 na Julisce spokojená Dukla, bylo by příjemné výsledek zopakovat i letos.

Bohemians jsou v tabulce na 11. místě, v sezoně zatím vyhráli 2:1 nad Slováckem, trefili se Jindřišek a Mašek, pak ale prohráli 2:4 v Příbrami, střelci Bohemians byli Yusuf a Hašek. Velkou nepříjemností jsou pro klokany dvě červené karty, které v Příbrami obdrželi, na Julisce si tak určitě nezahrají brankář Tomáš Fryšták a obránce Michal Šmíd.

Dukla zatím nebodovala, v prvním kole prohrála 1:3 s Plzní, kdy byl naším jediným střelcem David Douděra, a v posledním kole 2:5 s Teplicemi, trefili se Ivan Schranz a Lukáš Holík. Výkon proti Plzni rozhodně nebyl špatný a tým by na něj rád navázal. V tabulce jsme po třech kolech na nelichotivém 13. místě. „Byl bych rád, kdyby přišlo hodně lidí, myslím, že tohle malé derby bude mít svůj náboj. Viděl jsem Bohemku v posledním kole v Příbrami, dlouho hráli v deseti, ale je na nich vidět, že to nevzdávají za žádné situace, chtějí být nebezpeční i nahoru a snaží se hrát rychle dopředu. V kádru mají hodně zajímavých hráčů, my se budeme snažit je eliminovat a uplatnit se pomocí naší hry. Chceme zápas vyhrát,“ řekl trenér Dukly Pavel Drsek.

V české nejvyšší soutěži spolu Dukla a Bohemians odehrály celkem 12 zápasů s vyrovnanou bilancí: 4x vyhrála Dukla, 4x Bohemians, 4x se remizovalo. Gólové skóre je 15:12 pro Duklu.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka s asistenty Ondřejem Pelikánem a Matějem Vlčkem, čtvrtým rozhodčím bude Pavel Julínek. Jako delegáti přijedou Mgr. Zdeněk Tasch a Václav Andrejs. 

Poslední utkání soupeře

1. FK Příbram - Bohemians 1905 4:2 (2:0)

Branky: 6. Matoušek, 27. Slepička z penalty, 51. Matoušek, 57. Květ - 66. Yusuf, 88. Hašek (Yusuf).

1. FK Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Květ (75. Katidis) - Rezek, Killián, Matoušek (77. Jandera), Fantiš - Slepička (70. Průcha). 

Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Švec - Reiter (66. Záviška), Jindřišek, F. Hašek, Vaníček (26. Valeš) - Juliš (56. Yusuf), Mašek.

Poslední vzájemné utkání

Bohemians 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)

Branky: 27. Mašek (pen.), 86. Tetteh.

Bohemians 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Jindřišek (C), M. Hašek – Reiter (89. Záviška), Mašek (78. Tetteh), Bartek – Nečas (84. Švec).

Dukla Praha: Rada (C) – Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný – Bilovský, Holík (77. Douděra), Tetour (10. Bezpalec) – Miloševič, Holenda, Djuranovič (61. Brandner).