clanek-1
  • A-tým

  • 30.06.2018

Dukla vyhrála perleťový pohár

Dukla Praha je novým vítězem Perleťového poháru, nejstaršího fotbalového turnaje, který se hraje na území Česka a Slovenska. Jeho nultý ročník se uskutečnil už v roce 1932, Dukla letos zvítězila poprvé ve své novodobé historii.

V sobotu proběhl 85. ročník akce se slovutnou historií. Turnaj, který se pravidelně koná v Žirovnici, letos přilákal tři týmy – Duklu, Vysočinu Jihlava a reprezentační výběr Bahrajnu. Body do turnajové tabulky bylo možné získat klasicky vítězstvím a remízou, ale také penaltovým rozstřelem, který probíhal vždy po konci zápasu. V úvodním utkání turnaje porazil Bahrajn Jihlavu 3:0, Dukla pak ale porazila 2:0 Bahrajn a taktéž 2:0 Jihlavu, takže se stala celkovým vítězem.

Trenér Pavel Drsek během turnaje protočil dvě jedenáctky, každá odehrála jeden zápas. Šanci dostali i hráči z juniorky, v dobrém smyslu na sebe upozornil například David Bezdička, který jeden gól vstřelil a na jeden přihrál. Náš A tým dnešními výhrami navázal na středeční vítězství nad Vlašimí a může považovat úvod letní přípravy za vydařený.

Reportáže z utkání Perleťového poháru najdete na našem webu v sekci A tým – Zápasy. 

Foto: Vojtěch Fuks