clanek-1
  • BSC Praha

  • 14.06.2018

Trénink futsalistů BSC Praha

V rámci charitativního projektu Dukla přihrává se v úterý 12. června 2018 na Julisce uskutečnila již druhá ukázka tréninku nevidomých futsalistů z klubu BSC Praha. Cílem této aktivity je ukázat nejen hráčům, ale i rodičům a všem příznivcům fotbalu, že i lidé s handicapem dokážou s úsilím sportovat a být aktivní.

Tým BSC Praha na Dukle trénuje pravidelně každé úterý. Jedná se o klub nevidomých futsalistů, se kterými má Dukla nastavenou již několikaletou spolupráci. Například hráči kategorie 2007 v minulosti svými vstřelenými goly přispívali určitou částkou na činnost tohoto klubu.

V rámci ukázkového 45 minutového tréninku na Katovně si společně zatrénovali hráči kategorie U8 a nevidomí futsalisté. Dukelští mladíci si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je pohybovat se po hřišti s páskou na očích, najít míč a mít ho pod kontrolou i v naprosté tmě.

"Já bych rád oživil povědomí o těchto sportovcích a návštěva tréninku, kde se mohou i rodiče, hráči či příznivci seznámit s podstatou jejich hry, podívat se na jejich přístup a hru jako takovou, nemluvě o vlastním vyzkoušení si s páskou na očích najít míč a mít ho pod kontrolou ve tmě. Je to vždy velmi fascinující a silné," uvedl koordinátor přípravkových kategorií Petr Popovič.