clanek-1
  • Články mládež

  • 19.08.2012

Dorostenci vstoupili do sezony vítězstvím

V prvním kole mistrovských utkání zvítězily všechny týmy dorostenců. Devatenáctka vyhrála nad Rokycany 3:2, sedmnáctka rozstřílela Kolín 9:0 a šestnáctka zvítězila taktéž nad Kolínem 3:1.

FK Dukla Praha U19 - FC Rokycany 3:2 (2:2)

Branky: 20. Brejcha (Steinocher, Klár), 33. Brejcha (Klár, Hrazdíra), 89. Steinocher (Gajecký, Brejcha) - 1., 22. ŽK: 60. Brejcha, 65. Vyjdák, 85. Preisler, 90. Bartůněk.
Sestava: Hodan -  Klár, Begič, Vyjdák, Preisler - Brejcha, Vrkoč (55. Tetour), Hrazdíra - Steinocher, Toman (66. Gajecký, Bartůněk.

Trenér Jaroslav Hynek k utkání řekl: "Méně zdařilý začátek, radostný závěr. Řekl bych, že herně byla zdařilejší první půle, ikdyž jsme tam udělali dvě hrubé chyby a po nich se nadřeli na vyrovnání. Ale hráli jsme plošně lépe a hra byla více srovnaná. Ve druhé půli jsme měli velký tlak, ale horším postavením se nám blokovala kombinace. Přesto jsme dokázali být proti dobrému a agresivnímu bloku soupeře úspěšní. Neproměněná penalta, tyč, břevno a po druhém břevnu v poslední minutě utkání a závaru v brankovém území vítězná branka hovoří o převaze jasně."

FK Dukla Praha U17 - FK Kolín 9:0 (4:0)

Branky: 8., 21., 55., 59. Beneš, 31., 36. Vachoušek, 48. Komárek, 65. Petrák, 71. Kucharský.
Sestava: Vávra - Bohánek, Vorel, Komárek, Kozel (55. Vosátka) - Bezpalec, Farkaš (60. Kucharský), Petrák - Beneš, Vachoušek, Kolařík (41. Cvrček).

Pohled trenéra: Plni očekávání a radosti po letní přípravě jsme rozehráli nový soutěžní ročník České ligy mladšího dorostu proti soupeři z Kolína. Na kvalitní hrací ploše areálu Schulhoffova viděli přítomní zajímavé utkání plné útočného fotbalu se spoustou branek. Vyšší herní kvalitu mělo prvopoločasové klání i díky vysoké aktivitě soupeře. Rozdíl mezi mužstvy byl v efektivitě hry ve velkém pokutovém území. Soupeř neproměnil několik možností (pokutový kop,břevno). My jsme naopak z pěti možností čtyři protavili v jasný poločasový výsledek.

V úvodu druhého poločasu po našem zaváhání soupeř roztřásl naši brankovou konstrukci, pak jsme ale již uchopili otěže utkání do našich rukou. Po hezkých kombinacích, dobře zvládnuté rozehrávce nacvičené standartní situace, proměněné penaltě skončilo utkání devítibrankovým rozdílem, pro soupeře až krutým.

Za předvedenou hru s minimem individuálních chyb a dostatečnou herní aktivitou zaslouží celý tým pochvalu, budiž výkon povzbuděním do další náročné práce.

FK Dukla Praha U16 - FK Kolín 3:1 (2:0)

Branky: 35. Čermák, 36. Brabenec, 68. Brabenec - 41. 2:1
Sestava: Štorc - Dostál, Pártl, Pešička, Čermák (50. Šťastný) - Šíma, Sell, Rybalka - Tylšar, Brabenec, Hájek (50. Matějka)

Hodnocení: "Utkání jsme začali dost nervózně a do vstřelení prvního gólu Čermákem nebyl na hřišti jediný hráč, který chtěl hrát s míčem a nabízet se pro přihrávky. Od první branky jsme získali na své kopačky jistotu a hra i kombinace se pomalu zlepšovaly. Menší komplikace přišla na začátku druhého poločasu, kdy jsme, po nedorozumění v obraně, inkasovali gól z poloviny hřiště. Za celý zápas jsme si vytvořili jedenáct brankových příležitostí. Jenom díky brankáři hostů nebyl výsledek vyšší."