clanek-1
  • A-tým

  • 25.05.2018

Na závěr sezony hostíme mistrovskou Plzeň

Sezona končí na Julisce, v sobotu od 16.00 hodin hostíme mistrovskou Plzeň. Dukla se bude chtít rozloučit s fanoušky pěkným fotbalem.

Viktoria Plzeň, nejlepší tým pomalu končící sezony. Fotbalová veřejnost sledovala její fantastický podzim bez prohry, jedinou bodovou ztrátou byla pro Plzeň bezbranková remíza s Teplicemi. Jaro už nebylo tak oslnivé, Plzeň zažila čtyři porážky, její bodový polštář byl ale natolik luxusní, že měla celou dobu souboj o titul ve svých rukou. V minulém kole si došla pro pátý titul mistra ligy ve své historii. Jak se ukázalo, sázka na staronového a velice úspěšného trenéra Pavla Vrbu se plzeňskému vedení vyplatila.

Dukla se bude chtít v posledním zápase sezony předvést. Novopečenému mistrovi také toužíme oplatit hořkou porážku 0:4, kterou jsme s ním utržili v prvním kole ve Štruncových sadech. A jak přiznali i hráči, zápas proti Plzni je vždy velkou motivací. V posledních třech kolech jsme prohráli s Mladou Boleslaví a Slavií a vyhráli nad Karvinou, právě tento zápas byl pečetí na naší záchraně v nejvyšší fotbalové soutěži.

V historických statistikách vzájemných 13 ligových zápasů má Plzeň jasně navrch. Tým ze západních Čech zvítězil desetkrát, dvakrát se remizovalo a jednou vyhrála Dukla. Gólové skóre je 31:8 pro Viktorku.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Radek Dubravský s asistenty Michalem Myškou a Radimem Dreslerem. Čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Klíma, delegáty Miroslav Svoboda a František Hubička. 

Poslední utkání soupeře

FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:1 (1:0)

Branky: 24. Krmenčík, 61. Petržela – 85. Vaněček.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Havel, Řezník, Hubník, Kovařík – Petržela (90+1. Štursa), Hořava, Hrošovský, Kopic – Krmenčík (82. Bakoš), Chorý (71. Kolář).

FK Teplice: Diviš – Vondrášek, Ljevakovič, Čmovš, Krob – Kodeš, Kučera – Hora (81. Šimeček), Trubač, Rezek (62. Červenka) – Vaněček.

Poslední vzájemné utkání

FC Viktoria Plzeň - FK Dukla Praha 4:0 (4:0)

Branky: 11. Hejda, 16. Hrošovský, 33. Krmenčík, 42. Hořava.

FC Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hrošovský (C) (81. Kolář), Živulič – Kopic, Hořava, Zeman (70. Petržela) – Krmenčík (59. Řezníček).

FK Dukla Praha: Rada – Kušnír, Bezpalec (46. Ostojič), Jiránek, Podaný – Hanousek (C), Bilovský (77. Koreš), Tetour – Brandner (46. Mustedanagič), Holenda, Schranz.