clanek-1
  • Články mládež

  • 19.08.2012

V 1. kole České ligy si žáci vypracovali dvě výhry

Starší žáci cestovali do Karlových Varů, kde U15 prohrála 2:3 a U14 zvítězila 9:1. Mladší žáci hostili Ústí nad Labem, U13 prohrála 5:7 a U12 zvítězila 11:5.


1.FC Karlovy Vary - FK Dukla Praha U15 - 3:2 (1:0)

Branky: 43. Tkachenko, 51. Sláma.
Dukla: Řepa - Jardeky, Kánik (45. Garček), Kocourek, Aidar (35. Tomaides) - Šimek (50. Sláma), Doležal, Král - Nikrmajer (35. Pusch), Tkachenko, Koubek.

Hodnocení: "Do utkání jsme vstoupili dobře a vytvořili jsme si několik slibných brankových příležitostí. Aktivitu a rychlost, kterou jsme měli v úvodu utkání, jsme ale postupem času ztratili. Soupeř byl důraznější a rychlejší. Svoji jednoduchou hru ještě podpořil obětavostí, která mu přinesla ovoce první brankou v utkání. My jsme se přes aktivní pressing nedokázali prosadit a ztráceli jsme jednoduché míče.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s větší snahou hrát a být aktivní. To nám přineslo odměnu v podobě dvou branek. Bohužel jsme znovu polevili a soupeř nás znova překonal a vstřelil další dvě branky. Na to jsme již nedokázali brankově reagovat, i když příležitosti jsme si vytvořili. 

Dnes větší snaha soupeři přinesla první body do tabulky. My jsme sice dokázali dát dvě branky a vytvořit si brankové příležitostí, ale ve snaze a aktivitě nás soupeř dnes předčil."

1.FC Karlovy Vary - FK Dukla Praha U14 . 1:9 (0:2)

Branky: 4x Bažo (2x Štědry, Kubů),  Hamborský, Kubů (Bažo), Štědrý (Kubů), Janko - pen.(Bažo), Bažant (Mentberger)
Dukla: Franta - Mareš (43. Bažant), Kubů, Kysela (36. Praus), Šimonovský - Kosík (36. Mentberger), Palivec (47. Janko) - Hamborský, Bažo, Herman

Hodnocení: "Po celé utkání jsme byli aktivní a snažili se překonat obranu domácích. V prvním poločase nám Vary dokázaly více narušovat kombinaci a zahušťovat hřiště před vlastní brankou. 
Domácí nepropadli nepříznivému výsledku, ani tomu, že neměli nikoho na střídání a nakonec v závěru  po hrubce stoperů vstřelili čestný gól."

FK Dukla Praha U13 - FK Ústí nad Labem - 5:7 (1:1, 3:2/ 1:1, 0:3)

Branky: Rattay 2x, Babka, Švihálek, Racocha
Sestava: Záhora – Štěpánek, Houha – Bohdan, Štancl, Vácha, Nussbauer – Rattay --- Drozd, Kadlec, Kalabis
Sestava: Nosek – Žáček, Hamborský – Jůza, Ferreira, Švihálek, Babka – Racocha --- Švarc, Studnička, Tříska 

FK Dukla Praha U12 - FK Ústí nad Labem - 11:5