clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.08.2012

Zvítězí Dukla i proti Slovácku?

V dalším kole Gambrinus ligy zamíří na Julisku 1.FC Slovácko. Tým, který jako první v letošním ročníku odvolal trenéra, je zatím bez bodu na posledním místě tabulky.

Slovácko má za sebou tři prohry. V prvním kole nestačilo na Zbrojovku Brno, když na domácím hřišti inkasovali hned v 5. minutě. O týden později Slovácko zajíždělo k dalšímu moravskému derby a to na hřiště Sigmy Olomouc, odkud si odvezlo prohru 0:2. V posledním utkání se Spartou se uherskohradišťským po dvou inkasovaných brankách sice podařilo vstřelit gól, ale naděje na vyrovnání netrvala dlouho, v závěru poločasu Sparta zvýšila a v druhém poločase dovršila svou výhru na 4:1. „Utkání vůbec nevyšlo podle našich představ. Brzy jsme dvakrát inkasovali a je škoda, že po snížení na 1:2 jsme nedokázali proměnit tlak, který jsme si vytvořili,“ uvedl pro web Slovácka Jiří Valenta, který přišel před utkáním se Spartou jako nová posila z Jablonce. 

3. kolo Gambrinus ligy také znamenalo konečnou pro trenéra týmu z Uherského Hradiště Miroslava Soukupa, který byl odvolán klubovým vedením. Jeho nástupce zatím znám není, favority na obsazení této pozice jsou Stanislav Levý a Svatopluk Habanec.  Mužstvo zatím povede dosavadní asistent Jiří Dekař. 

Trenér Luboš Kozel: „Slovácko bylo v loňské sezoně hned za námi a na poslední místo určitě nepatří. My k tomu utkání musíme přistoupit se vší vážností a odpovědností, tak jako k souboji s Teplicemi, protože nic lehkého nás nečeká. Mají ve svém středu spoustu zkušených a také vysokých hráčů, takže každá standardka je nebezpečná a navíc to hrají hodně na Libora Doška, čili takový způsob hry, který úplně nevyznáváme, ale musíme se s tím umět vyrovnat a prosadit se svojí hrou.“

Poslední utkání:

1.FC Slovácko – AC Sparta Praha 1:4 (1:3)

Branky: 24. Trousil - 8. Pavelka, 13. Balaj, 43. Hušbauer, 50. Kadlec (pen.). ŽK: 28. Kuncl, 50. Kubáň, 78. Došek, 87. Kerbr. Rozhodčí: Příhoda - Moláček , Jiřík. Diváci: 6532.

Slovácko: Melichárek - Kubáň, Košút, Trousil, Kuncl - Daníček, Martykán (55. Trávník), Valenta, Volešák (62. Kerbr) - Došek, Lukáš (46. Kovář).
Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek, Pavelka (81. Grajciar), Hušbauer, Skalák (85. Hybš) - Kadlec (76. Holek), Balaj.

Poslední vzájemné utkání:

FK Dukla Praha – 1.FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 45. Hanousek , 62. Pázler. ŽK: 82. Malý - 71. Hlúpik, 82. Volešák, 89. Kubáň. Rozhodčí: Franěk - Ondo, Moláček. Diváci: 1870.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (63. Malý), Gedeon, Hanousek - Engelmann (69. Svatonský), Lietava, Pázler (82. Božič).
Slovácko: Filipko - Mezlík, Kordula, Reinberk (69. Kuncl), Kubáň - Daníček, Volešák, Pavelka, Hlúpik (73. J. Čtvrtníček), Valenta (52. Lukáš) – Došek.