clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 04.05.2018

V sobotu budeme dobývat Karvinou

V sobotu 5. května odehraje Dukla zápas 27. kola HET ligy. Soupeřem jí bude MFK Karviná, do vzdálené lokace se dukelský A tým s předstihem vydal už v pátek odpoledne. Zápas začne v 16.00 hodin.

Karviná se v tabulce nachází na třináctém místě a má 26 bodů, jen o bod víc než patnáctý Baník Ostrava. Riziko sestupu tak pociťuje ještě víc, než Dukla, která se mu vzdálila poslední výhrou nad Brnem. Karviná na jaře šestkrát remizovala a na domácím hřišti ještě neprohrála. Je jasné, že Duklu čeká těžké dobývání. V podzimním vzájemném zápase Karviná Dukle podlehla 2:3, po tomto výsledku byl odvolán trenér Jozef Weber, kterého dočasně nahradil Lubomír Vlk, od jara Karvinou vede Josef Mucha.

Dukla je v tabulce HET ligy desátá, ani ona se ale nemůže pyšnit velkým bodovým polštářem na sestupové příčky. Má 29 bodů, což je o čtyři víc než Baník. I tento náskok ale bude chtít udržet, či ještě lépe, navýšit. Pro tentokrát nemůže počítat se střelcem posledních dvou domácích zápasů Ivanem Schranzem, který má na kontě 4 žluté karty a proti Karviné nenastoupí, uzdravený už je naopak Jan Holenda, který měl čtyřzápasovou pauzu kvůli zranění achilovky. „Karviná se od minulé sezony zlepšila po všech stránkách a ukazuje, že umí být nebezpečným soupeřem. Věřím ale, že se připravíme lépe než před Slováckem, podáme v utkání koncentrovaný výkon a budeme bodovat. Samozřejmě chceme vyhrát,“ hlásí před zápasem trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Historie vzájemných zápasů Dukly s Karvinou je velice krátká. Od postupu Karviné do první ligy v minulé sezoně spolu týmy odehrály 3 zápasy, jednou vyhrála Dukla, jednou Karviná a jednou se remizovalo. Gólové skóre je 4:4.

Zápas bude řídit rozhodčí Pavel Julínek s asistenty Ondřejem Pelikánem a Markem Podaným, čtvrtým rozhodčím je Jan Mikyska. Delegáty budou Mgr. Ivo Chytil a Miroslav Poklop. 

Poslední utkání soupeře

FC Viktoria Plzeň - MFK Karviná 2:0 (1:0) 

Branky: 39. a 90. Hořava

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Havel, Hubník, Řezník, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Zeman (82. Petržela), Čermák (90. Ivanschitz), Kopic – Bakoš (55. Chorý).

MFK Karviná: Le Giang – Štěrba, Dreksa, Janečka, Letič – Šisler (79. Wágner), Budínský – Štepanovský, Panák, Lingr (75. Kalabiška) – Voltr (59. Ramirez).

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - MFK Karviná 3:2 (0:1)

Branky: 62. Preisler, 85. Holenda, 89. Holík – 38. Panák, 55. Budínský 

FK Dukla Praha: Rada – Preisler, Holek, Jiránek, Podaný – Miloševič (62. Holík), Bilovský, Tetour – Schranz (46. Djuranovič), Holenda, Koreš (76. Brandner).

MFK Karviná: Berkovec – Štepanovský, Janečka, Lischka, Vondra – Budínský, Šisler – Moravec, Panák (76. Ramirez), Kalabiška (79. Eismann) – Wágner.