clanek-1
  • A-tým

  • 03.05.2018

Jan Holenda: V Karviné vybudovali nedobytnou tvrz

Na čtyři zápasy vypadl ze sestavy, na vině bylo zranění achilovky. Proti Brnu se útočník Jan Holenda vrátil jako střídající hráč a návrat to byl vítězný, Dukla doma zvítězila 2:1.

Jaké to bylo, vrátit se do zápasu po delší pouze vynucené zraněním?
Pauza mě dost štvala. To moje zranění bylo takové zvláštní, protože jsem měl zánět achilovky, což bylo způsobené špatnými terény, speciálně umělkou. Návrat jsem si užil, ale ještě to není stoprocentní.

Nějaké zdravotní potíže tedy přetrvávají?
Ještě to lehce cítím, ale je znát, že se to zlepšuje. Hlavně tím, že trénujeme na přírodní trávě v Satalicích a máme tady nastavené pořádné podmínky. Trochu mi chybí herní fyzička, která je pro nás nejdůležitější a kterou teď budu dohánět. Ale to by nemělo trvat dlouho.

Bylo pro tebe nepříjemné sledovat zápasy Dukly, do kterých jsi nemohl zasáhnout, navíc v období, kdy se bojuje o záchranu?
Jestli se hraje o záchranu nebo jsou zápasy vyhrocené, to pro mě nehraje až takovou roli, protože se snažím hrát naplno vždy, nerozlišuji na „důležité“ a „méně důležité“ zápasy. Hůř jsem prožíval, že to zranění bylo nezaviněné, spadnul jsem do toho nečekaně, takže mě to trápilo vnitřně. Zánět se navíc léči klidem, a ani ten tomu nemusí pomoct, takže jsem s tím opravdu nemohl nic dělat, takže to bylo těžké pro moje vnitřní psychické rozpoložení.

Co očekáváš od zápasu v Karviné?
Bude to těžký zápas, sami jsme si zhodnotili, že Karviná je na tom nyní dost podobně jako my na podzim, kdy jsme měli doma nedobytnou tvrz. Tu si v Karviné vybudovali teď, celé jaro u nich nikdo nevyhrál. Nečeká nás nic lehkého.