clanek-1
  • Rozhovory

  • 30.04.2018

Lukáš Holík: Na góly se namakáme všichni

Stejně jako Ivan Schranz, i on se trefil v zápase s Libercem i Brnem. Jako záchranář Dukly se ale necítí – Lukáš Holík ví, že za vstřelenými góly stojí práce celého týmu.

Proti Brnu jsi v závěru prvního poločasu vstřelil vyrovnávací gól na 1:1. Plánoval jsi ho vstřelit právě takhle? Pro brankáře byl chytatelný. 
Asi se chytat dal, ale věděli jsme, že v bráně Brna je mladý gólman Halouska, který chytá po strašně dlouhé době, takže to prostě budeme zkoušet. Néstor mi balon dobře vybojoval, já jsem to natáhl na bránu. Nejdřív jsem chtěl přihrávat, ale pak jsem se rozhodl, že vystřelím, naštěstí to tam propadlo.

V zápase jsme od 31. minuty prohrávali 0:1, čím to, že nás tentokrát inkasovaný gól nerozhodil?
No, to je jedině dobře. Chtěli jsme být od začátku aktivnější, bohužel Brno v prvních 15 minutách převzalo iniciativu, mělo nějaké šance a dalo nám gól. Potom se ale soupeři zatáhli, což nám vyhovovalo a umožnilo nám to zvládnout zápas do vítězného konce.

Jak ti bylo za stavu 0:1?
Situace nebyla ideální, ale pořád jsem věřil, že když hrajeme doma, utkání zvládneme. Gól Brna padl ve 31. minutě, pořád byly před námi dvě třetiny zápasu.

Byl tvůj gól na 1:1 v zápase rozhodující?
Myslím, že ano, protože padl před koncem prvního poločasu a vrátil nás do hry, byl to gól do šatny, po něm jsme si něco řekli a namotivovali jsme se, že dotlačíme utkání do konce. Nakonec se to opravdu podařilo, jsme šťastní.

Ty a Ivan Schranz jste dali góly i v zápase s Libercem, jste teď něco jako záchranáři Dukly?
To bych neřekl, spíš jsme měli štěstí, za námi stojí práce celého týmu. Na ty góly se namakáme všichni.

Bude se vám teď v závěru ligy lehčeji dýchat?
Určitě ano, ještě z toho úplně venku nejsme, pořád musíme bojovat, nicméně tohle vítězství nám hodně pomohlo.