clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.04.2018

Páteční předehrávka s Brnem

V tradiční dukelský čas, tedy v pátek v podvečer, bude na Julisce vše nachystáno na velkou bitvu o klíčové tři body. Jako sůl je potřebují oba týmy, a tak se dá očekávat zápas ve stylu hokejového play-off.

Zbrojovka Brno momentálně uzavírá pořadí ligových týmů. S dvacetibodovým ziskem ztrácí na první nesestupovou příčku 5 bodů. Případná porážka na Julisce by pro tým z moravské metropole byla obrovskou komplikací.

V Brně si hodně slibovali od příchodu trenéra Pivarníka. Ten s klubem podepsal dvouletý kontrakt na přelomu září a října, ale ani on nedokázal pozvednout tým k výkonům, které by si nejen fanoušci klubu z druhého největšího města republiky představovali. Trápící se tým čeká na výhru již od 24. února. Postupně se tak propracoval až na samé dno tabulky. Zbrojovce schází především střelec. Gól Nigerijce Ashira v minulém kole byl pro Brno prvním od Juharovy trefy na Spartě, která se datuje do 4. března. Nejlepším brněnským střelcem týmu v této sezoně je Michal Škoda, který však všech 5 svých zásahů zaznamenal již v podzimní části HET ligy. Za celý ročník tak mistr ligy z roku 1978 dal pouhopouhých 15 gólů a je v této činnosti suverénně nejhorším týmem soutěže.

V minulém kole přivítala Zbrojovka na vlastním stadionu ligového lídra z Plzně a v divácky atraktivním zápase mu podlehla 1:3. „Začali jsme dobře, byli aktivní. Bohužel obranná čtyřka nezahrála tak, jak by měla. Hlavně jsme chybovali v trestném území, kde se zápasy rozhodují. Všechny góly byly velmi laciné. Po poločase měla Plzeň dvoubrankový náskok. Proti tak kvalitnímu soupeři se už zápas těžko otáčí,“ řekl brněnský trenér Roman Pivarník.

Bilance vzájemných zápasů je příznivější pro tým z Julisky, který pětkrát slavil vítězství, ve stejném počtu případů se body dělily a třikrát zvítězilo Brno. Nejlepším střelcem vzájemných zápasů je brněnský Michal Škoda, který se trefil třikrát. Když se oba týmy potkají, nejčastějším výsledkem je stav 2:1, po kterém se oba týmy rozešly třikrát. Poslední dvě střetnutí skončila bezgólovými remízami, a tak posledním střelcem zápasů Dukly se Zbrojovkou je Lukáš Štetina, který skóroval při dukelském vítězství 4:2 v září 2016.

Dukle se hrubě nevyvedl záchranářský souboj s konkurenčním Slováckem. Nezvládla souboj na jeho hřišti a podlehla týmu z Uherského Hradiště 0:2. V pátek bude na Julisce rozhodně o co hrát! Jarní počasí a důležitost zápasu snad vyláká na stadion co největší počet fanoušků. 

Partnerem utkání je stavební firma LOEX, která si do zápasu připravila soutěž o zajímavé ceny, jednou z nich je například herní konzole Xbox.