clanek-1
  • A-tým

  • 12.04.2018

Dukla se zúčastnila akce Kopeme za fotbal

Dukla se zúčastnila dalšího ročníku akce Gambrinus Kopeme za fotbal. V úterý navečer odjel trenérský štáb A týmu do nedalekého Buštěhradu, kde vedl trénink místního amatérského týmu SK Buštěhrad.

Buštěhrad vede tabulku III. třídy skupiny A – Kladno. Na svém travnatém hřišti v úterý jeho hráči přivítali trenéry Jaroslava Hynka, Pavla Drska, Tomáše Obermajera, Lukáše Stránského a maséra Radka Havalu. Ti pro ně připravili hodinu a půl dlouhý trénink.

„Udělali jsme standardní rozdělení tréninkové jednotky, tak, jak to vypadá u nás. Kluci začali s kondičním trenérem, aby se rozcvičili. Když jsme šli do přihrávek, byli na tom na baloně překvapivě velice dobře a zvládli spoustu věcí. Potom jsme tam dali poziční hru, která byla dost náročná, v různých přečísleních a na malém prostoru, a tu zvládli úplně parádně. Střelba byla výborná a závěrečná hra, kde to všechno zužitkovali, byla povedená. Pochválil bych celý jejich tým a hlavně trenéra, protože bylo vidět, že kluci něco umí a že si spolu dokáží zahrát staří i mladí. Perfektní zážitek, je vidět, že nevedou tabulku náhodou,“ řekl Jaroslav Hynek.

Zástupce Buštěhradu zaujala kondiční stránka přípravy. „Trénink byl náročný, ze začátku ta fyzička, to je pro nás něco jiného, kdežto hru a střelbu děláme na tréninku už taky“, řekl hrající trenér Buštěhradu Ondřej Křišťan.

„Chtěli jsme klukům ukázat ligovou přípravu hráčů, kterou děláme na Dukle. Měli funkční cvičení s expandery a s gumami, rozhýbání, všechno sice ve zkrácené verzi, ale poznali, jaká je to makačka, být ligový fotbalista. Asi se jim to líbilo,“ dodává kondiční trenér Dukly Lukáš Stránský.