clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.04.2018

V sobotu krátký výjezd na Spartu

V sobotu odpoledne vyrazí Dukla na kraťoučký výjezd do sousední Prahy 7, která je sídlem Sparty. Malé pražské derby je fotbalovým svátkem, který by si neměli nechat ujít žádní fanoušci těchto tradičních celků.

Sparta nezažívá sezonu, na kterou bude ráda vzpomínat. Jeden z nejslavnějších klubů české historie je v tabulce na nezvykle nízkém 6. místě, po dlouhé době mu tak hrozí, že by si na podzim nemusel zahrát evropské poháry. Na kontě má 36 bodů. Teprve 3 ligová kola Spartu vede nový trenér Pavel Hapal, který se stal nástupcem odvolaného Andrey Stramaccioniho. Pod Hapalem Sparta třikrát remizovala – 1:1 s Karvinou, 3:3 se Slavií a 1:1 s Teplicemi. Spartu trápí zejména druhé poločasy, v nichž často ztrácí dobře rozehrané zápasy. Přesto je jasné, že letenský tým nelze podceňovat. Zejména její hráčský kádr je nesmírně silný, jak ví i obránce Dukly David Douděra: „Velkou kvalitu rozhodně předvádí Nicolae Stanciu, to je úžasný hráč, velice kvalitní je bývalý stoper Dukly Lukáš Štetina, snad nejsilnější stoper ligy, a David Lafata, pokud nastoupí, bude určitě také hodně nebezpečný, zejména ve vápně.“

Ani dukelské jaro není oslnivé, posbírali jsme v něm 4 body za remízu se Zlínem a výhru nad Baníkem. Nepříjemností je před Spartou přetrvávající absence záložníka Daniela Tetoura, který léčí zranění kotníku. K dispozici nebudou kvůli dohodě klubů ani Mario Holek a Néstor, kteří hostují ze Sparty. Na Letné nás jistě čeká bouřlivé prostředí a soupeř, který musí začít vyhrávat, aby obnovil naději na poháry. Motivaci má ale i Dukla, která se potřebuje vyhoupnout blíže ke středu tabulky. „Každý zápas je výzva a na Spartě vždy také svátek. Skvělý stadion, kulisa, soupeř. Víme, jaký výkon je třeba podat, abychom mohli uhrát výsledek. Věřím, že na to připravíme hlavy a vše co nejlépe přeneseme na hřiště,“ řekl trenér Dukly Jaroslav Hynek.

S tradičním soupeřem odehrála Dukla v novodobé historii 13 zápasů, z nichž vyhrála pouze jeden. Osmkrát se Spartou prohrála a čtyřikrát remizovala. Gólové skóre je 21:5 pro Spartu.

Zápas povede hlavní rozhodčí Pavel Julínek s asistenty Ondřejem Pelikánem a Zdeňkem Kovalem, čtvrtým rozhodčím bude Milan Matějček. Za delegáty jsou nominovaní Ing. Josef Bajer a Jan Kořínek. 

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - AC Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 56. Červenka – 40. Stanciu

FK Teplice: Diviš – Vondrášek, Král, Jeřábek, Krob – Kučera, Ljevakovič (C) – Hyčka, Hora (90+1. Shejbal), Trubač – Červenka (71. Vaněček).

AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Štetina, Nhamoinesu, M. Frýdek (46. M. Kadlec) – Stanciu (59. Ristič), Kulhánek, Kanga, Sáček, Plavšič – V. Kadlec (C) (75. Josef Šural). 

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 0:0 (0:0)

FK Dukla Praha: Rada (K) – Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný – Miloševič, Daniel Tetour – Schranz (79. Koreš), Holík (85. Bezpalec), Preisler (87. Brandner) – Holenda.

AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Kadlec – Biabiany, Mavuba (85. Plavšič), Mareček, Vatajelu (61. Rosický) – Lafata (K) (71. Josef Šural), V. Kadlec.