clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.04.2018

David Douděra: Na Spartě to bude hukot

Utkání s Olomoucí bylo jeho ligovou premiérou v základní sestavě, do té doby sbíral minuty jen jako náhradník. Ještě před tím si zvýšil fotbalové sebevědomí, když byl povolán do českého reprezentačního týmu U20. Nyní vyhlíží David Douděra zápas se Spartou.

Proti Olomouci jsi poprvé nastoupil v základu, byl jsi před zápasem hodně nervózní?
Na to, jakou mám povahu, jsem až tak nervózní nebyl, čekal jsem, že to bude horší. Jsem totiž docela nervák a tyhle věci prožívám. Kluci mi ale pomohli všechno zvládnout, takže to bylo fajn. Cítil jsem se dobře.

Jak sis svou premiéru užil?
Užil jsem si to maximálně, skvěle! Bylo to výborné, vyjít na trávník Julisky jako hráč A týmu. Velká škoda, že jsme prohráli. Na první výhru v základu si ještě budu muset počkat.

S Olomoucí Dukla předvedla dobrý výkon, mrzela vás prohra tím spíš?
Také si myslím, že to herně bylo dobré. Bohužel pak o to víc mrzí chyby, které jsme vytvořili a po nichž jsme dostali zbytečné góly.

V sobotu budeme hrát na Spartě, co od zápasu očekáváš?
Očekávám velkou kvalitu Sparty. Pořád je to jeden z nejlepších týmů naší ligy. Zápas bude hodně rychlý, dynamický, na Letnou určitě přijde hodně fanoušků a bude to hukot.

Na koho z nabitého sparťanského kádru si budeme muset dát pozor?
Velkou kvalitu rozhodně předvádí Nicolae Stanciu, to je úžasný hráč, velice kvalitní je bývalý stoper Dukly Lukáš Štetina, snad nejsilnější stoper ligy, a David Lafata, pokud nastoupí, bude určitě také hodně nebezpečný, zejména ve vápně.

V březnu jsi byl součástí českého reprezentačního týmu U20, nakoplo tě to?
Určitě. Byla to odměna za to, jak pracuju, díky tomu se cítím psychicky posílen. Pro mě je účast v reprezentaci velkou zkušeností. Všichni mi tam pomáhali, abych zvládl vstup, což se povedlo. Nakonec jsem byl v základu zápasu proti Nizozemsku, v němž jsme vyhráli 3:1.