clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 16.03.2018

Přivezeme body z Ostravy?

Souboj dvou týmů, které nutně potřebují vyhrát. To bude v sobotu od 15.00 hodin zápas mezi Baníkem Ostrava a Duklou Praha. Který ze soupeřů udělá potřebný krok k záchraně?

Baník je posledním týmem tabulky, má 12 bodů, což je o 7 méně, než mají 15. a 14. celek. Od ostatních týmů spodku tabulky má tedy poměrně velký odstup, který se ale několika výhrami může rychle smazat, tak, jako se to povedlo například Jihlavě. Impulsem by měl být pro ostravský tým nový trenér Bohumil Páník, který na začátku tohoto týdne nahradil ve funkci Radima Kučeru. Ještě v únoru byl Páník trenérem Zlína, perličkou tedy je, že se s ním v této sezoně setkáme už potřetí. Ve středu Baník vypadl s Mladou Boleslaví ve čtvrtfinále MOL Cupu, po penaltovém rozstřelu prohrál 1:2.

Dukla je s 20 body na 13. místě. Straší nás šňůra tří proher v řadě a jediný jarní bod jsme získali za remízu ve Zlíně. Pozitivem do zápasu s Baníkem je návrat vykartovaných hráčů Branislava Miloševiče a Frederika Bilovského, kteří už mohou v sobotu opět zasáhnout do zápasu. Hlavním cílem je zlepšit poslední neuspokojivé herní výkony a naplno bodovat. „Čeká nás válka z nejtěžších. Děláme, a věřím, že i v Ostravě uděláme maximum k úspěchu,“ říká dukelský trenér Jaroslav Hynek.

Statistiky hovoří lépe pro Duklu: 11 odehraných vzájemných zápasů, z toho 7 výher Dukly, 3 remízy a 1 výhra Baníku. Gólové skóre je 20:9 pro Duklu.

Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit Martin Nenadál s asistenty Janem Patákem a Jaroslavem Kubrem (čtvrtý rozhodčí Jiří Houdek). Delegáty budou Mgr. Pavel Mareš a Ladislav Kruliš. 

Poslední utkání soupeře

FK Jablonec - FC Baník Ostrava 2:0 (0:0)

Branky: 52. Doležal, 78. Jovovič.

FK Jablonec: V. Hrubý – Zelený, Lischka, Pernica, Holeš – Jovovič (86. Diviš), Trávník (82. Breda), V. Kubista, Masopust – Doležal, Chramosta (90. Čvančara).

FC Baník Ostrava: Laštůvka - Pazdera (75. Diop), Psyché, Procházka, Fleišman - Jirásek, Hlinka - Fillo, Hrubý (58. Baroš), Granečný (46. de Azevedo) - Poznar.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Baník Ostrava 2:0 (1:0)

Branky: 3. a 71. Holenda

FK Dukla Praha: F. Rada – Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný – Miloševič, Tetour – Preisler (77. Brandner), Mustedanagič (66. Bilovský), Holík (73. Schranz) – Holenda.

FC Baník Ostrava: Vašek - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - De Azevedo (86. Hykel), Hlinka (80. O. Šašinka), Hrubý, Stáňa (64. Sus) - Poznar, J. Šašinka.