clanek-1
  • Rozhovory

  • 28.02.2018

Ivan Ostojič: Chceme dokázat, že jsme silní v hlavách

V podzimní části sezony nastoupil v základu naposled v říjnovém zápase s Libercem, po zimní pauze ale odehrál plný čas obou ligových zápasů. Obránce Ivan Ostojič má z návratu do sestavy radost, netěší ho ale jarní bodový zisk Dukly, která ze dvou zápasů získala pouze jeden bod.

Po zimní přípravě ses vrátil do sestavy, odehrál jsi celé zápasy proti Zlínu a Jablonci. Jak ses cítil?
Mám velkou radost, že jsem se dostal zpět po zranění, kvůli kterému jsem měl měsíční pauzu od hraní. Také jsem rád, že jsme v přípravě měli kvalitní tréninky a dobré podmínky a že už se liga zase rozjela. Teď je potřeba, aby nám to už začalo šlapat.

Jak sis zápasy užil?
Co se týče Zlína, naše hra měla směr, dokázali jsme zahrát kombinačně i ohrozit branku. Oproti tomu v zápase s Jabloncem doma jsme hráli úplně jinak. Pro soupeře jsme vůbec nebyli nebezpeční, těžko jsme se dostávali na jeho polovinu. Je tedy jasné, že prohraný zápas s Jabloncem se mi hodnotí mnohem hůř.

Co říkáš na náš jarní bodový zisk?
Zatím jsme uhráli jen jeden bod. Začátek nedopadl tak, jak jsme doufali. Máme před sebou ale ještě 12 zápasů, je toho před námi hodně. Budeme se snažit, abychom získali co nejvíc bodů.

Sledovali jste zápasy klubů ze spodní části tabulky, které teď bodovaly? Například Jihlava má z jara plných 6 bodů, to samé se podařilo i Karviné, my jsme naopak spadli na 11. místo.
Je to pro nás nepříjemné, není už tak velký odstup mezi posledními týmy a středem tabulky. Musíme si zvyknout zahrát dobře i pod tlakem a ukázat charakter. Chceme dokázat, že jsme silní v hlavách, musíme to zvládnout.

Jak zvládáš zápasy ve velké zimě? Mráz nás zastihl proti Jablonci, dá se očekávat i v pátek, kdy budeme hrát v Ďolíčku s Bohemians.
No, už jsem zažil i větší teplo. Na těchto zimních zápasech je nejhorší rozcvičení a pak prvních 20 minut. Když se ale začne hrát, chlad už vůbec necítíš. Nastupuje adrenalin, pohybem se zahřeješ, nad zimou ani nepřemýšlíš. Trochu horší je, když jdeš po poločase zpět na hřiště. Upřímně řečeno, nijak zvlášť mě to netrápí. Dá se to překonat.

Co očekáváš od zápasu na Bohemians?
Bude to velmi těžké, tvrdé a soubojové. V Ďolíčku je velmi silná podpora domácího týmu, kulisa bude bouřlivá. Půjdeme do toho soustředěně, musíme odevzdat nejlepší výkon a vrátit se na Julisku se třemi body.