clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.02.2018

Je tu první domácí zápas roku

Už dnes večer začne jarní část sezony i na Julisce. Od 18.00 nastoupíme k zápasu 18. kola proti Jablonci. Desátou Duklu dělí od sedmého Jablonce v tabulce 4 body.

V prvním zápase jara se Jablonci dařilo, 2:1 zvítězil nad Teplicemi a ve sběru bodů určitě bude chtít pokračovat. Trefil se Vladimir Jovovič a z penalty Jan Chramosta. V tabulce má 24 bodů. Našeho pátečního soupeře vede jako hlavní trenér Petr Rada, otec dukelského brankáře Filipa Rady. Jablonecký trenér v pátek odkoučuje 300. zápas v české nejvyšší soutěži, čímž vstoupí do ligového Klubu legend.

Dukla brala v minulém kole po dobrém výkonu bod ve Zlíně za remízu 1:1. V domácím prostředí se jí na podzim dařilo, prohrála až s Teplicemi (0:2) v posledním kole před zimní pauzou. Případný tříbodový zisk by Dukle pomohl v posunu do vyšších pater tabulky. „Jablonec byl na podzim velmi silný v kombinaci. Mají rychlost na stranách a ještě zlepšili přímočarost. Čeká nás velmi těžký soupeř, očekávám herně hodně zajímavý zápas. My už se těšíme na návrat před domácí fanoušky,“ řekl před zápasem trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Dukla odehrála s Jabloncem historicky 13 zápasů, 6 z nich vyhrála, v 5 remizovala a ve 2 prohrála. Gólové skóre je 29:21 pro Duklu. Vzájemné zápasy bývají gólové, nejvíce branek padlo na jaře 2016, kdy Dukla vyhrála doma 6:1, a na podzim 2014, kdy náš soupeř slavil výhru 6:0 v Jablonci.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka s asistenty Kamilem Hájkem a Stanislavem Pochylým, čtvrtým rozhodčím bude Vojtěch Severýn. Jako delegáti jsou nominovaní Zdeněk Tasch a Petr Kolbaba. 

Poslední zápas soupeře

FK Jablonec - FK Teplice 2:1 (1:1)

Branky: 36. Jovović, 87. Chramosta z pen. - 6. Hora

FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Masopust, Hübschman, Považanec (79. Doležal), Trávník, Jovović (87. Zelený) - Chramosta (90. Kubista).

FK Teplice: Diviš - Hyčka, Čmovš, Král, Krob - Ljevaković, Kučera - Vošahlík (87. Červenka), Hora (67. Žitný), Rezek (87. Trubač) - Vaněček.

Poslední vzájemný zápas

FK Jablonec - FK Dukla 2:2 (2:1)

Branky: 15. Tecl, 30. Mehanović – 32. Schranz, 78. Holenda

FK Jablonec: V. Hrubý – Masopust, Pernica, Hübschman (K), Matěj Hanousek – Trávník, V. Kubista – Tecl, Mehanović (71. Zelený), Mihálik (88. Jaroslav Diviš) – Doležal (60. Jovović).

FK Dukla Praha: F. Rada (K) – Podaný, Jiránek, Ostojić, Kušnír – Daniel Tetour, Bezpalec – Schranz (66. Mustedanagić), Milošević (88. Bílovský), Kovaľ (79. Djuranović) – Holenda.