clanek-1
  • A-tým

  • 08.02.2018

Turecké soustředění je u konce

Ve čtvrtek 8. února skončilo A týmu turecké soustředění. Po poslední hotelové snídani a dopoledním tréninku hráči odjeli z Beleku na letiště, absolvovali přestup v Istanbulu a pokračovali zpět do Prahy. Návrat na Letiště Václava Havla je naplánovaný na 18.30 hodin.

Devítidenní soustředění je u konce, z jarních teplot, které se v přímořském letovisku pohybovaly až kolem 20 stupňů, se hráči a realizační tým vracejí do pražského mrazu. Příští sobotu je totiž čeká první ligové utkání jarní části, ve kterém pojedeme na půdu našeho souseda v tabulce Zlína.

Na soustředění jsme odehráli tři přípravné zápasy. Nejprve jsme podlehli 1:3 Rostovu, poté jsme 0:1 prohráli s Vardarem. Poslední v řadě bylo bezbrankové utkání s Újpestí. „Ligová generálka nám ukázala, že hráči dokážou plnit to, co chceme v zápasech dělat. Byli jsme schopni uhrát dobře kompaktně blok, kluci do toho dali nacvičené prvky do ofenzivy. Věřím, že v tom budeme silnější a silnější. Újpest byla nejhratelnějším ze všech tří soupeřů na soustředění, vytvořili jsme si proti ní nejvyloženější příležitosti, akorát tomu chyběl gól. Za celé soustředění jsme vstřelili jen jeden, což přičítám vysoké kvalitě zvolených soupeřů. To platí o celé přípravě,“ řekl po posledním zápase trenér Jaroslav Hynek.

„Jako útočníka mě naše nízká produktivita na soustředění trápí, protože jsem čekal, že i osobně přidám nějaké góly. Bohužel se nám to tady nepoštěstilo. Zápasy nám ukázaly, že ještě máme co zlepšovat, ale určitě je vidět posun. Doufám, že si ze soustředění odneseme to, že nebudeme dostávat tolik gólů jako v přípravě. Už se moc těším, až vypukne ligový program, doufám, že se nám první zápas podaří a že s dobrým herním projevem půjde i bodový zisk,“ dodává útočník Jan Holenda.