clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.08.2012

Spravíme si chuť s Teplicemi?

V pátek 10. srpna nastoupí „A“ mužstvo proti Teplicím. Utkání započne v 18,00 hod na stadionu Juliska.

V prvních dvou kolech proti silným soupeřům Dukla získala jeden bod. V posledním zápase se střetla s Libercem, kde i přes dvě vstřelené branky svému soupeři podlehla 3:2. 

Teplicím se vstup do Gambrinus ligy povedl o něco lépe. Se čtyřmi získanými body jsou na pátém místě hned za čtvrtou Spartou. V prvním kole na domácím hřišti porazily Mladou Boleslav 1:0. Největší zásluhu na tom měl gól Mahmutoviče a povedený zákrok teplického brankáře Grigara, který chytil penaltu. 

V posledním utkání nastoupily FK Teplice proti letošnímu nováčkovi Zbrojovce Brno. Zde uhrály remízu 1:1. Střelu Mahmutoviče si brněnský obránce nešťastně srazil do branky a Teplice vedly 1:0. Brno pak v druhém poločase vyrovnalo. „Mám smíšené pocity, dlouho jsme vedli 1:0, ale dvacet minut před koncem jsme dostali vyrovnávací branku a nakonec dohrávali v deseti, takže ve finále je s bodem spokojenost, ale je to škoda, protože vedení se určitě dalo udržet," uvedl pro teplický web Lukáš Přerost.  Do utkání s námi tak nenastoupí teplický stoper Antonín Rosa. 

Stejně tak bude o jednoho hráče oslaben náš tým. Po dvou udělených žlutých kartách s Libercem, se do utkání nepodívá Petr Malý. 

„Čeká nás těžký zápas, protože Teplice mají svoji hru založenou na dobré defenzivě a rychlém protiútoku. Mají na to vhodné typy hráčů jako Mahmutovič, který je nahoře a Vůch, který je taky velice rychlý, navíc Vachoušek jim to umí připravit, takže z tohohle pohledu nás nečeká nic lehkého. Ale my jsme tam na konci jara prohráli 4:0, takže máme co vracet a s tímhle do tohoto utkání musíme jít,“ řekl Luboš Kozel o pátečním soupeři.

Poslední utkání soupeře:

FC Zbrojovka Brno – FK Teplice 1:1 (0:1)

Branky: 66´ Halaška – 45´ Pašek vlastní. ŽK: 81´ Zavadil, 86´ Kaufman, 88´ Švancara – 17´ Čajič, 79´ Rosa, 86´ Mahmutovič. ČK: 81´ Rosa. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Moláček. Diváci: 5760.
Sestavy:
Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernice, Husár (86´ Nekuda) - Mezlík, Šoljič, Zavadil, Lutonský (77´ Lamine) - Švancara, Jurdík (59´ Halaška).
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Chovanec - Matula, Čajič - Ježdík (83´ Jablonský), Vachoušek (63´ Jindráček), Vůch - Mahmutovič (80´ Meluovič).

Poslední vzájemné utkání:

FK Teplice – FK Dukla Praha 4:0 (3:0)

Branky: 9´ Ljevakovič , 30´ Ljevakovič , 36´ Vachoušek , 63´  Vůch. ŹK: 76´ Siva – 43´ Šiml, 56´ Svatonský, 65´ Vrzal. Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Slavík. Diváci: 2980.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Vondrášek , Matula , Rosa , Ježdík - Dolejš (85´ Stožický ), Ljevakovič (62´ Čajič ), Vachoušek , Siva , Vůch -  Jindráček (79´ Zoubele )
Dukla: Rada - Hašek , Vorel , Šmíd (46´ Švejdík ), Vrzal - Svatonský , Malý (46´ Podrazký ), Hanousek , Šiml , Pázler (76´ Sklenář ) - Marek