clanek-1
  • A-tým

  • 04.01.2018

První rozhovor Mohameda Doumbii v Dukle

První zimní posilou našeho A týmu je Mohamed Doumbia, devatenáctiletý záložník z Pobřeží slonoviny, který k nám přišel z druhé finské ligy. S týmem nastoupil do zimní přípravy, takže ve středu poprvé zakusil ostrý dukelský trénink.

Mohamede, jak se cítíš po svém prvním tréninku, který jsi absolvoval jako hráč Dukly?
Cítím se dobře. Bylo to trochu jiné než tréninky v mém předchozím klubu ve Finsku. Pocítil jsem tady větší fyzickou náročnost, myslím, že kondiční příprava se tu bere hodně vážně. I technicky je Dukla mnohem výš než Ekenäs. Jsem šťastný, že jsem tu, a že jsem trénink zvládl.

Jak jsi reagoval na nabídku Dukly?
Byl jsem nadšený, hned jsem to chtěl zkusit. Česko je hezká země, v Dukle je dobrý kouč, liga je na vysoké úrovni. Na podzim jsem zde byl na testech, to jsem poprvé přišel do dukelské šatny, a cítil jsem se zde skvěle. Je tu velmi přátelské prostředí, skoro bych řekl rodinné. Kluci se se mnou snažili mluvit, chovali se mně moc dobře. Těším se, až si po jejich boku zahraju v zápase.

Během svého testu v Dukle v listopadu jsi odehrál i přípravné utkání s Olympií, jaké to pro tebe bylo?
Ten zápas byl dobrý, padlo hodně gólů (Dukla vyhrála 5:3, poznámka redakce). Zapojoval jsem se, měl jsem tři gólové asistence. Po týdnu jsem si řekl, že by se mi tady líbilo a že bych tady chtěl udělat další krok své kariéry.

Co víš o České republice nebo o Praze?
Není toho moc. Vím, že je tu mírnější podnebí než ve Finsku, takže se těším, že nebude taková zima. Můj krajan z Pobřeží slonoviny Simon Deli hraje ve Slavii a udělal s ní titul, mám přehled i o Spartě a Plzni. Praha je prý krásné město, takže se těším, až ji začnu poznávat.

Tvým rodným jazykem je francouzština. Jak se budeš dorozumívat se spoluhráči v kabině Dukly?
Mluvím s nimi anglicky, není to problém. A smlouvu s Duklou jsem podepsal na čtyři roky, takže snad pochytím i něco z češtiny.

Čeho bys chtěl v Dukle dosáhnout?
Samozřejmě bych chtěl hrát zápasy a pomáhat k úspěchům. Doufám, že v první řadě dobře zapadnu do týmu. Úspěch Simona Deliho ve Slavii je pro mě velkou motivací, Simon je nyní mým vzorem. Doufám, že v české lize se mi bude dařit tak dobře, jako jemu. Budu se snažit ze všech sil.