clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.12.2017

Filip Rada: Kvalitně potrénujeme a na jaře budeme sbírat body i venku

Poslední zápas roku se Dukle nevyvedl. Ztratila domácí neporazitelnost, když v sobotu podlehla 0:2 Teplicím, které naopak protrhly smůlu venkovních zápasů. Tým si teď užije pár dní volna, na začátku ledna se ale sejde k náročné zimní přípravě.

Jak nahlížíš na poslední zápas roku?
V sobotu to nevyšlo. Bohužel jsme si zápas prohráli hloupě, těžko se mi o tom mluví. Takhle prohrát je mrzuté, hodně nás ovlivnila červená karta pro Ondru Kušníra. Nechci to valit na jednoho hráče, to vůbec ne, ale červená byla pro Teplice důležitá. Soupeř toho využil a vyhrál tady.

První gól vstřelil Martin Fillo z dálky, dalo se proti tomu nějak zasáhnout?
Nejsem si jistý, budu se na to muset ještě pořádně podívat, abych viděl, jestli jsem to měl udělat jinak. Po rohu se k Fillovi odrazil balon. Dělal jsem všechno pro to, abych to chytil, myslím, že Fillo ho trefil šajtlí a byla to vážně pěkná rána, pro mě tedy o to těžší. Bohužel jsem na balon nedosáhl.

Jaké je tvoje hodnocení šestnácti uplynulých kol?
Teď jsme naštvaní, že jsme poslední podzimní zápas prohráli, že jsme ho nezvládli. Chtěli jsme doma udržet neporazitelnost, to nás teď hodně mrzí. Máme 19 bodů. Mohlo to být lepší, ale minulou sezonu jsme jich měli ve stejnou dobu 16. Tuhle „půlsezonu“ bych tedy nehatil. Doufám, že aktuální naštvanost odezní, že v zimě kvalitně potrénujeme a na jaře budeme sbírat body víc, a hlavně i ve venkovních zápasech.