clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 20.11.2017

Polovinu sezony zakončíme s Mladou Boleslaví

Posledním soupeřem, se kterým se Dukla v sezoně 2017/2018 ještě nepotkala, je Mladá Boleslav. Zápasem proti Středočechům tedy zakončíme první polovinu soutěže. Jestli případná výhra bude stačit na první polovinu tabulky, se teprve uvidí.

Od Boleslavi se před sezonou čekalo více. To je bez debat. Přitom první kroky v novém ročníku nenaznačovaly nic špatného. Suverénní vítězství a především povedený výkon ve 2. předkole Evropské ligy proti Shamarocku Rovers nalil optimismus do žil fanoušků z města automobilů. Ten se však vytratil stejně rychle jako jejich tým z evropských pohárů. Vyřazení od albánské Korce můžeme na pomyslné časové ose brát jako výrazný přelomový mezník. Od té doby to zkrátka a dobře nešlo. Na premiérový tříbodový zisk se v lize čekalo až do 10. září, s čímž nemohl být spokojený nikdo, kdo má co do činění s fotbalem v Mladé Boleslavi.

To, že by se mohlo mladoboleslavským blýskat na lepší časy, naznačila zajímavá bodová šňůra v posledních kolech HET ligy, kterou nastartovala remíza s Teplicemi, na níž navázala hned trojice plných bodových zisků v řadě. V minulém kole byla ale tato série ukončena domácí porážkou od Bohemians. „Začali jsme dobře a asi jsme si pak mysleli, že se Bohemka porazí sama. Zbytečně jsme začali vymýšlet, přestali jsme hrát naši hru, nekombinovali jsme středem a míč byl více ve vzduchu. Přizpůsobili jsme se hře soupeře. Chyběla mi tam bojovnost, hlavně do druhé půle jsme šli, jako kdyby se nic nemohlo stát,“ zlobil se boleslavský trenér Dušan Uhrin mladší. Aktuální situace je tedy následující. Devátá Mladá Boleslav si před jedenáctou Duklou drží náskok jediného bodu.

Z dosavadních vzájemných střetnutí si svěřenci trenéra Uhrina nesou do pátečního souboje lepší bilanci v podobě 7 výher, 3 nerozhodných výsledků a 2 porážek. Zatím naposledy se Dukle podařilo na svého nejbližšího soupeře vyzrát v březnu 2014 po výhře 1:0. Střelcem gólu bych tehdy Jean-David Beauguel a z hráčů současného kádru zasáhl do utkání pouze momentálně zraněný kapitán Marek Hanousek.

Do reprezentační přestávky vstupovali hráči Dukly posilněni vybojovanou výhrou nad Karvinou, kterou dokázali doslova urvat až v naprostém závěru zápasu. Bohužel po skončení repre pauzy čekal na svěřence trenéra Hynka soupeř z jiné kategorie. Mistrovská Slavia předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů v ročníku a nekompromisně opanovala malé pražské derby.„Chtěli jsme využít toho, že jsme Karvinou zvládli, a opřít se o daleko větší kombinaci. Myslím, že jsme na Slavii byli připraveni, v prvním poločase nám to ale ustrnulo na tom, že jsme byli málo odvážní využít toho, co vznikalo. Odvaha využít prostor nám chyběla jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Dvě naše obrovské chyby posadily Slavii na koně. Když to v poločase bylo 2:0, s výsledkem se ještě dalo něco dělat, museli bychom to ale uchopit jinak. Za stavu 3:0 a 4:0 už na hřišti byla jen Slavia a nám se nedařilo vůbec nic. Slavia perfektně zvládla zápas do vítězného konce,“ hodnotil zápas v Edenu dukelský lodivod.

Kdyby se liga hrála pouze na domácích hřištích, nikdo z Dukly by nic nenamítal. Výkony a výsledky na Julisce jsou v letošním ročníku při porovnání s těmi venkovními jako den a noc. V tabulce domácích zápasů se i přes to, že jich hráči ve žlutovínových dresech odehráli o jeden, nebo dokonce o dva méně než ostatní, drží na pomyslném šestém místě. Co by za to dala taková Boleslav… Na zajímavou podívanou je tedy zaděláno již před výkopem.