clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.10.2017

Ve sváteční den do Brna

Venkovní zápas se Zbrojovkou Brno je naplánován na sobotu 28. října od 17.00 hodin. Bude to už dvanáctý ligový souboj našeho týmu v této sezoně, která se pomalu dostává do své poloviny. Dukla by ráda oslavila 99. výročí vzniku Československa první venkovní výhrou v sezoně.

Tým z druhého největšího města republiky se trápí. Nasbíral pouze 7 bodů a je na sestupovém 15. místě. V celé sezoně si připsal pouze dvě výhry – nad Slováckem a Spartou. Pro nepříznivé výsledky klub sáhl již dvakrát k výměně trenéra – Svatopluka Habance nahradil ještě koncem srpna Richard Dostálek, toho počátkem října nahradil bývalý kouč Plzně či Bohemians Roman Pivarník, který dostal jasný úkol: udržet tým v nejvyšší soutěži. V posledním zápase prohrálo Brno 0:3 s Plzní.

Dukla je se 12 body na 10. místě. Předchozí zápas odehrála na Julisce, kde remizovala 1:1 se Slováckem. Náš tým trápí hlavně nízká produktivita, plynoucí z neproměňování šancí. „Brno jsem viděl v sedmi zápasech, ve čtyřech byli aktivnějším a v šancích produktivnějším týmem, ale na vítězství nedosáhli. Jejich ofenziva má zajímavé předpoklady. Je třeba se ale dívat hlavně na vlastní výkon, ten potřebujeme venku prolomit úplně v těch nejzákladnějších faktorech, a to je disciplína a přesnost v defenzivě. Také musíme zefektivnit koncovku zlepšující se ofenzivy. Pak věřím, že uspějeme,“ říká o blížícím se utkání trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Dukla se už se s Brnem v historii utkala desetkrát, pětkrát odešla jako vítěz, třikrát jako poražená a dvakrát remizovala. Gólové skóre je 16:14 pro Duklu.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Petr Ardeleánu s asistenty Jakubem Hrabovským a Zdeňkem Arnoštem, čtvrtým rozhodčím bude Jan Mikyska. Jako delegáti jsou nominování Petr Petřík a Jiří Trčka.

Poslední utkání soupeře

FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)

Branky: 30. Krmenčík, 42. Hořava, 45. Kopic.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (84. Havel) – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář, Zeman (79. Pilař) – Krmenčík (72. Řezníček).

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský – Sedlák – Juhar, Pilík (78. Buchta), Škoda, Lutonský (76. Přichystal) – Koné.

Poslední vzájemné utkání

FC Zbrojovka Brno - FK Dukla Praha 0:0

Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Zavadil (K), Polák – Štohanzl (64. Přichystal), Tashti, Ashiru (90+1. Litsingi) – Řezníček (84. Krejčí).

Dukla Praha: F. Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec, Podaný – Marek Hanousek (K), Daniel Tetour, Mustedanagič (59. Olayinka) – Miloševič (81. Smejkal), Holenda, Brandner (72. Juroška).