clanek-1
  • Rozhovory

  • 26.10.2017

Martin Jiránek: Potřebujeme dotáhnout šance do konce

Statný obránce Martin Jiránek je součástí týmu Dukly od začátku právě probíhající sezony, svými zkušenostmi, nasbíranými během let působení v zahraničních ligách, ale rychle ukázal, že bude stálicí našich zadních řad. V dresu Dukly ještě nezažil vítězství na půdě soupeře, věří, že se to zlomí právě proti Brnu.

Proč je tak velký rozdíl mezi výkony a výsledky Dukly doma a venku?
Kdybychom na to znali opověď, dávno s tím něco uděláme. Samozřejmě je to špatné, měli bychom na to co nejdříve najít řešení, a já věřím, že se nám to teď povede o víkendu s Brnem.

Dokážeš říct, kdy Dukla naposled venku vyhrála?
No, co jsem tady já, tak v lize ještě ani jednou, takže už by to chtělo.

Brno je podle statistik tým s nejhorším útokem v lize, je to tedy ideální místo na to, konečně vyhrát venku?
Já na statistiky a tyhle věci moc nevěřím, vždycky se to odehrává na hřišti v daný moment a nakonec je to stejně jenom o nás. Když budeme hrát koncentrovaně to, co hrajeme doma, tak věřím, že se nám to povede.

Na druhou stranu nám se gólově taky nedaří a navíc venku máme nejhorší obranu, jak to?
Je to jedno s druhým. Když nám nevyšly jeden, dva zápasy, věřili jsme, že se z toho nějak oklepeme, asi nás zlomil až ten zápas v Jihlavě, kde jsme nezvládli konec, přitom jsme mohli vyhrát. Od té doby se to s námi trochu veze, je to ale jen o tom, abychom vstřelili gól, věřím, že už v sobotu to zvládneme. Šance máme, dobré situace taky, potřebujeme to jen dotáhnout do konce a být koncentrovaní celý zápas.

Cítíš na sebe jako na jednoho ze starších hráčů větší tlak, když se nedaří?
Myslím, že na hřišti je úplně jedno, jestli jsi mladý nebo starý. Musíš hrát pro mužstvo. Samozřejmě, že jsme víc na očích, víc se od nás očekává, ale fotbal je týmový sport, a tam leží očekávání na všech, ne jen na jednom nebo na dvou hráčích.