clanek-1
  • A-tým

  • 24.10.2017

Zinedin Mustedanagič opět v reprezentaci

Devatenáctiletý záložník Zinedin Mustedanagič obdržel pozvánku do národního týmu Bosny a Hercegoviny do 21 let, aby se zúčastnil kvalifikačního utkání o EURO do 21 let, které se bude v roce 2019 konat v Itálii a San Marinu. Soupeřem bude 10. listopadu Bosně a Hercegovině výběr Walesu.

K národnímu týmu se má Mustedanagič připojit v pondělí 6. listopadu, bude s ním absolvovat tréninky a zápas kvalifikace. Mladý hráč, který v Dukle hostuje ze Sparty, má s mládežnickými reprezentačními kategoriemi bohaté zkušenosti, v U17 a U19 byl dokonce kapitánem. „Jednadvacítka je oproti předchozím mládežnickým kategoriím jiná, je to dospělý fotbal, ale ten hraju už rok a půl, takže to není až taková změna. Je to vlastně lehčí než tady v Dukle, kde hraju první ligu s dospělými. V tomto ohledu je pro mě česká nejvyšší soutěž výborná průprava. V týmu Bosny a Hercegoviny do 21 let patřím mezi mladší hráče, ale vzhledem k mému působení v Dukle to pro mě není nic nového,“ říká Mustedanagič o reprezentaci.

Mustedanagič se naposled zúčastnil reprezentačního srazu na začátku října tohoto roku. Jako náhradník zasáhl do zápasu Bosny a Hercegoviny s Portugalskem, které jeho tým porazil senzačně 3:1. Hráč Dukly v něm odehrál deset minut a připsal si jednu gólovou asistenci.

Gratulujeme Zinedinovi k další nominaci a přejeme hodně štěstí!