clanek-1
  • Klub

  • 30.06.2012

Günter Bittengel odpověděl na dotazy fanoušků

Přinášíme odpovědi sportovního ředitele Güntera Bittengela na otázky, které jste mu položili vy, naši fanoušci.

Dotazy neprošly redakční úpravou a zůstaly v původní podobě.

Dobrý den, pane Bittengel. Patřím ke generaci dukláků, kteří si vás ještě pamatuje jako aktivního hráče a bylo na co se koukat. Na současnou Duklu chodím pravidelně a mám mimo jiné radost z jedné věci. Přibývá mladých, nových fandů. Ptám se, zda vidíte perspektivu Dukly tak, že jich bude stále víc a víc?
Honza

Odpověď: Musím říci, že jsem byl mile překvapen zájmem fanoušků v uplynulé sezoně o náš klub. Velice by mě potěšilo, kdyby se další milovníci kopané připojili a stali se dukláky. Ze strany vedení klubu a hlavně mužstva se budeme snažit jim jejich rozhodnutí usnadnit.


Dobrý den, počet týmů v lize snížit nebo ponechat a proč? Zavést play-off, skupinu o titul atd. nebo nechat vše jak je a proč ? Děkuji 
Lukáš

Odpověď: Myslím, že počet 16 mužstev v 1.GL je v pořádku, protože je zde dostatek prostoru pro výchovu mladých hráčů v nejvyšší soutěži. Stálo by určitě za zvážení, zda nehrát play – off o titul a o sestup. Určitě by to zvýšilo atraktivnost závěru soutěže a přineslo by to pro diváky více napínavých zápasů.

Dobrý den pane řediteli, moc si vážím vaší výtečné práce s týmem. Jsem studentem ČVUT, fanouškem Dukly a hraji strahovskou fotbalovou ligu. Moc mě překvapilo, že jsem v této soutěži viděl aktivně hrát Honzu Pázlera a Marka Hanouska.

Je skvělé vidět tyto hráče na hřišti, ale zdá se mi, že je to vzhledem k náročnosti tréninkového a zápasového vytížení zbytečné riskování zranění, o to více v závěru sezóny. Chtěl bych proto znát Váš názor. Neovlivní to negativně jejich výkon v ligovém zápase? A povoluje jim klub hrát podobné fotbalové soutěže? Děkuji za odpověď
Jirka

Odpověď: Výkony obou jmenovaných hráčů nejenom v závěru ligy byli více než dobré. Věřím, že start těchto dvou hráčů ve strahovské lize byla ojedinělá záležitost. 

Dobrý den, mohu se vás zeptat jestli jste měl v době hráčské kariery nějaké své motto nebo nějaký rituál kterým jste se řídil? Co děláte rád ve volném čase? Vaše nejoblíbenější jídlo a pítí? Děkuji
Jan

Odpověď: Dodnes si nejprve obuji levou kopačku, pak pravou. S chrániči je to stejné. Volného času moc nezbývá, ale velice rád hraji tenis, chodím na procházku se psem a samozřejmě se věnuji své rodině. Mezi oblíbená jídla patří vše z italské kuchyně, v létě grilovaná masíčka se zeleninou a vždy si pochutnám na jablečné žemlovce od manželky. Přes den piji vodu a kávu, večer si dám nejraději dobré pivko a příležitostně nepohrdnu kvalitním vínem.

Zajímalo by mě, proč je tak HROZNĚ těžké koupit tričko současné dukly. internet mě nechce spojit s fan shopem.hrával jsem za duklu když nás trénoval na tankistovi vilda mandlík, tak k tomu mam vztah. každý trénink po hladové zdi tam a zpátky.proto jsem později přestoupil do spartak malá strana.a jednou jsme vyhráli nad spartou,zrovna potom,co oni vyhráli nad slovanem a stali se přeborníky. 
jigal jihl

Odpověď: Prodej reklamních předmětů našeho klubu včetně dresů zajišťuje společnost YASHICA . Doporučuji napsat Vaší prosbu přímo na adresu : info@yashica.cz.

Dobrý den, rád bych se zeptal kolik míst k sezení bude mít stadion Dukly po rekonstrukci a dále co všechno bude rekonstruováno? Na co se mohu příští ročník těšit? Díky.
Tutter 

Odpověď : V současné době se připravuje osazení dalších dvou sektorů sedačkami na hlavní tribuně tak, abychom dokončili nápis DUKLA. V plánu je i zvětšení sektoru hostí a zkvalitnění zázemí pro návštěvníky našich domácích utkání. Jedná se především o dostatečnou kapacitu občerstvení a WC. Po úplném dokončení hlavní tribuny by kapacita míst k sezení měla přesahovat počet 9 000.


Dobrý den.Ze všeho nejdřív vám chci poděkovat za ročník 2011-2012.Mám jediné slovo HRDOST.Zároveň se vás chci zeptat,jakýpak máte názor na zavedení playoff ve fotbale?A také na zvýšení atraktivity ligy,např.ziskem plusového bodu,za pokutové kopy.Stejně jako je to v hokeji.
Martin 

Odpověď : Na tuto otázku jsem již částečně odpověděl v jiném dotazu. Souhlasím s názory na zatraktivnění soutěže I.GL změnou hracího řádu. Konkrétní návrhy by však měli vzejít ze strany kompetentních osob FAČR.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak vzpomínáte na trenérské angažmá na Xaverově?Díky
fkblsan

Odpověď: Velice rád. Výborné tréninkové zázemí a velmi dobrá parta fotbalistů. Společně s Honzou Fialou jsme se zde cítili velice příjemně i ve vztahu k vedení a zaměstnancům klubu.

Dobrý den pane Bittengel. Předem Vám i celé Dukle gratuluji ke skvělému 6. místu po návratu do první ligy. A nyní pár dotazů. Rád bych se zeptal, zdali budete doplňovat a částečně obměňovat první tým? Předpokládám, že asi nebudete konkrétní, ale kdyby jste aspoň naznačil o jaké posty by jste měli jako Dukla zájem? Druhý dotaz budu směřovat k mládeži. Jak se snažíte pracovat na tom, aby jste měli kvalitní mládežnickou základnu? Vím, že v konkurenci nečestného množství klubů v Praze to musí být zřejmě složité. Stačí jednoduchá vize (teorie). Děkuji za odpověď a přeji Vám i Dukle mnoho úspěchů.
Jaroslav Těsnohlídek

Odpověď: Složení prvního týmu Dukly dozná určitě pár změn: Odešli Ondra Šiml a Michal Šmíd na roční hostování do Bohemians 1905, Marek Hanousek do Plzně, Ondra Švejdík se vrací do Sparty Praha. Z Hostování se vrátili do týmu Tomáš Berger a Vojta Přeučil. Ostatní doplnění kádru je současné době v plném proudu a o případných konkrétních jménech se dozvíte prostřednictvím našich webových stránek. Důležitým krokem vedení klubu v mládežnickém sektoru bylo a je angažování kvalitních trenérů. V současné době u nás pracuje včetně juniorského týmu sedm plně profesionálních trenérů. Za nejdůležitější věc však považuji zvolení jasné sportovní strategie výchovy mladých hráčů a její naplňování ve všech kategoriích. Kvalitní a poctivá práce Vás ve většině případů dovede do pozice konkurence schopného. Vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu mladých fotbalových nadějí o příchod do naších mládežnických družstev si troufá říci, že Dukla je na správné cestě.

Dobrý den, letošní sezóna přinesla Dukle jako ligovému nováčkovi skvělé umístění. Jaké budou cíle Dukly pro další sezónu? Plánujete posílení týmu o perspektivní hráče z nižších soutěží? Děkuji a přeji Dukle další úspěchy! 
Jiří Císler

Odpověď: Cílem je pokračovat ve vylepšování herního stylu mužstva a dobrá prezentace klubu směrem k Vám, fanouškům kopané.

Dobrý den, mám dvě otázky:
1. Jestli se nepletu, Ivanu Lietavovi končí hostování, jak to s ním bude dál?
2. Ke konci už jako by klukům docházel dech, prohrávali i zápasy, co by prohrát nemuseli (i tak se ale na to určitě dalo koukat!). Co uděláte v příští sezoně, aby jim síly vydržely až do konce?
3. Je možnost, že se Tomáš Berger vrátí? Uvidíme teda, koho Plzeň prodá, ale takhle tam asi spokojený není...
Díky, a hodně štěstí v další sezoně! 
PV

Odpověď: O Ivana Lietavu usilujeme i pro příští ročník, ale ve hře jsou i další kluby. Tomáš Berger se již vrátil a plně trénuje s naším mužstvem. Nemyslím si, že bychom nestačili kondičně. Spíše šlo někdy o pokles koncentrace. První tým bude na novou sezónu připraven opět skvěle, o tom jsem přesvědčen.

Zdravím. Dají se již nyní na přelomu května a června fanouškům Dukly aspoň trochu odtajnit možné odchody a naopak příchody hráčů A týmu Dukly Praha? 
kouk

Odpověď: V předešlých dotazech je současný stav pohybu hráčů plně zodpovězen. Další posily jsou v jednání.

Budete mít béčko i juniorku,nebo jen juniorku. 
Martin Fiala

Odpověď: FK Dukla Praha bude mít své mužstvo pouze juniorské lize.

Pane Bittengel, zdravím, moc děkuji za předváděnou hru Dukly v tomto uplynulém ročníku, určitě i Vy na tom máte svou zásluhu,Můj dotaz tedy zní - udrží Dukla současný kádr mužstva, počítáte s nějakým posílením tohoto již vynikajícího kolektivu? Děkuji a přeji Vám všem v Dukle klidné a pohodové léto 
Jaroslav Houdek

Odpověď: Váš dotaz byl již plně zodpovězen v předešlých odpovědích.


Dobrý den, díky za výbornou práci a držím palce do další sezóny. Loni jsem plánoval nákup permanentky, ale distribuce byla podle mne tak žalostná (včetně možnosti nákupu na úvodním "památném" zápase sezóny s Olomoucí), že jsem od toho upustil. Jak to bude letos? Děkuji, fanoušek Dukly
T.Zimmermann

Odpověď: Jsme si toho vědomi a na tuto sezónu bude distribuce a prodej permanentek určitě fungovat výrazně lépe.

Nejdříve Vám chci popřát, ať se Vám daří v osobním životě i v práci s ,,naší" Duklou. Komu ze současného A mužstva končí smlouva? Hrozí, že někdo odjede v lete pryč? Na jakých postech plánujete posílení mužstva? 
Čany

Odpověď: Děkuji Vám za přání. Smlouva skončila pouze Radimu Nečasovi. Podle toho, jak dopadnou jednání o setrvání klíčových hráčů v našem týmu se bude kádr i doplňovat. Začátkem července budou přes web Dukly přesnější informace.

Dojde v letni přestávce k alespoň částečnému dodělání Julisky? Alespoň namontování sedaček tak,aby se na tribune skvěl nápis Dukla? Neplánujete přemístění sektoru pro hosty na nějaké bezpečnější místo? Aby nedocházelo k tomu, co např, při utkání s Ostravou, kdy si v klidu hostující ,,fanoušci" dokráčeli do domácího sektoru pro vlajku (naštěstí bezúspěšně) a pak se v klidu za dohledu security vrátili do svého sektoru. A podobné excesy nebyli vyjímkou např. Sparta.
Čany

Odpověď: V plánu je vylepšit hlavně směrem k bezpečnosti sektor fanoušků hostí a samozřejmě doplnění sedaček na hlavní tribuně. Realizaceje však závislá na zajištění dostatků financí na čemž se plně pracuje.

Rozpočet na další sezonu už je zajištěný? A bude stejný nebo třeba větší? Jak jste spokojeni s průměrnou návštěvností přes 2400 diváků v minulé sezoně? Čekali jste lepší nebo horší návštěvnost? 
Čany

Odpověď: Finanční zajištění chodu klubu je podobné loňskému a většina tohoto rozpočtu je již smluvně zajištěna. Návštěvnost v minulém ročníku mě mile potěšila a věřím, že bude stoupat.

Dobrý den, mohl byste aspoň krátce přiblížit co má kdo v klubu na starosti? Hlavně mi přijde, že lidi ve vedení má Dukla málo - jaká mate recept na to, ze nepotřebujete tolik osob jako jiný kluby? :) Za sebe ještě říkám, ze si ráda na webu třeba v budoucnu přečtu nějakou zajímavou informaci i z tohoto dění - kdo pro nás dělá, co konkrétně atd. a i proč třeba dojde ke změně ve vedení, představenstvu, dozorčí radě atd.. Nebo info, že někoho sháníte :-) Ať se vám daří. 
Lucie

Odpověď: V současné době se mění struktura vedení klubu a organizace jednotlivých úseků zajišťující chod fotbalové Dukly. Na začátek ligy chystáme ucelenou informaci o nové podobě vedení klubu.


Všem děkuji za dotazy a přeji pěkný den!
Günter Bittengel