clanek-1
  • A-tým

  • 09.07.2012

Přichází další posila - Tomáš Borek

Duklu Praha posílil Tomáš Borek, odchovanec Plzně, který naposledy působil v celku Bohemians 1905.

"Tomáš Borek byl sledován vedením a trenéry A-týmu již delší dobu. Jeho příchod není věc momentálního přestupového okna, ale výsledkem delšího sledování jeho výkonů. Tomáš je velmi kvalitní hráč, který má za sebou řadu velmi dobrých ligových startů. Tomáš přichází jako zkušený hráč, který svými výkony podpoří řadu mladších hráčů v týmu. Já Tomáše znám z působení v plzeňských žácích a dorostu, kde byl označován jako "Žaloudkovo dítě", protože jeho ročník vedl v žákovské kategorii trenér Žaloudek z Plzně, který stál u počátku fotbalové kariéry i Pavla Nedvěda. Pevně věříme, že své zkušenosti bude moci v Dukle předat dalším hráčům a posuneme se zase o kousek dál," uvedl generální ředitel Dukly Michal Šrámek.

Tomáš Borek je plzeňský odchovanec. Narodil se 4. dubna 1986, do A mužstva západočeského klubu byl zařazen v zimě 2005. Od července 2008 působil v Příbrami, v lednu 2011 zamířil na hostování do Brna a od července 2011 hrál za Bohemians 1905. Šikovný záložník, který v přípravě za Duklu nastupoval na postu stopera, má na kontě 136 ligových startů a 7 vstřelených branek.

"Jsem velmi rád, že mě Dukla oslovila a měla o mě zájem. Také si cením toho, že se povedl tento přestup dotáhnout do konce a doufám, že to klubu vrátím předvedeným výkonem na hřišti," řekl Tomáš Borek po podepsání smlouvy.