clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 29.09.2017

Druhé derby na Julisce, v sobotu přivítáme probouzející se Spartu

Na sobotní večer mají fanoušci Dukly jasný program: Od 20.00 hodin startuje ostře sledovaný zápas se Spartou. Dukla je na Julisce v této sezoně stoprocentní, doma dokonce nedostala ještě ani gól. Povede se nám udržet domácí neporaženost i proti nadupanému kádru Sparty s obrozeným Václavem Kadlecem v útoku? Střet s rivalem z hlavního města budou přenášet kamery České televize.

Sparta patří dlouhodobě mezi nejlepší týmy české nejvyšší soutěže, letošní vstup do sezony se jí však nepovedl tak, jak by sama chtěla. Neprobojovala se do základní části Evropské ligy, v HET lize je čtvrtá a se čtrnácti body na kontě ji od první Plzně dělí desetibodové manko. V sedmém kole Sparta podlehla 0:2 tradičnímu rivalovi Slavii, v posledním zápase ale porazila 3:0 Teplice a ukázala vzrůstající formu. Dvěma góly se blýskl Václav Kadlec, jeden přidal David Lafata.

Dukla má za sebou naopak porážku 0:3 s Olomoucí, nepříjemný zápas chce náš tým odčinit a navázat na domácí výsledky. Naposled jsme doma 2:0 porazili Baník Ostrava. „Sparta by měla být pro všechny obrovská výzva, po zápasech, které teď proběhly, je to skvělá příležitost se maximálně srovnat a ukázat to nejlepší. Když každý hráč předvede čistý výkon, věřím, že celý tým může proti Spartě uspět. Sparta se srovnává, sestava se jim stabilizuje, v zápasech, které jsem viděl, byli pořád silnější a silnější. Bude to velice těžký zápas, proti Spartě je to vždy utkání, které každého nahecuje. Chceme Spartu obrovsky potrápit, když budeme všichni koncentrovaní, s čistou hlavou, bojovní a dáme do toho jednoduchost, kterou umíme a kterou jsme předvedli v domácích zápasech, dokážeme z toho něco urvat,“ říká o blížícím se střetnutí trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Vzájemné statistiky mluví pro Spartu. Ze dvanácti zápasů s rudým rivalem jsme osmkrát prohráli, třikrát jsme uhráli remízu. Vítězství jsme zažili jen jednou. Gólové skóre je 21:5 pro našeho soupeře.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Karel Hrubeš, na čarách mu budou asistovat Jakub Hrabovský a Zdeněk Arnošt, čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Ginzer. Delegáty utkání budou Karel Bohuněk a Ladislav Kruliš. 

Poslední utkání soupeře

AC Sparta Praha - FK Teplice 3:0 (2:0)

Branky: 16. V. Kadlec 45+1. Lafata, 57. V. Kadlec

AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, Mich. Kadlec – Biabiany (56. Ben Chaim), Mavuba, Mareček, Vatajelu (70. Plavšić) – Lafata (C), V. Kadlec (80. M. Frýdek).

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Ljevakovič (C), Krob – Král, Kučera – Fillo, Jan Rezek (83. Trubač), Hyčka (63. Vošahlík) – Vaněček (72. Červenka).

Poslední vzájemné utkání

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branky: 5. Šural.

AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mario Holek, Mazuch, Hybš – Čermák, Sáček – V. Kadlec (85. Holzer), Josef Šural – Lafata (K) (75. Konaté), Albiach (61. Mareček).

FK Dukla Praha: F. Rada – Kušnír (72. Brandner), Štetina, Šimůnek, Podaný – Bezpalec (83. Edmond), Marek Hanousek (K), Tetour (79. Bílovský) – Milošević, Holenda, Olayinka.