clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 02.08.2012

Míříme na hřiště obhájce titulu

Další kolo Gambrinus ligy přinese souboj mezi Duklou a libereckým Slovanem. Na severu Čech odehrajeme v sobotu utkání s úřadujícím mistrem od 18 hod. Zápas bude živě vysílat ČT 4.

FC Slovan Liberec má za sebou již tři utkání v předkolech Ligy mistrů. S kazašským Šachtarem Karaganda (2.předkolo) vyhrál v domácím utkání 1:0 a venku remizoval 1:1. Ve 3. předkole Liberec odehrál zápas v rumunské Kluži s místní CFR, kdy Liberec prohrál 1:0 po proměňěném pokutovém kopu Kluže. 


Našemu soupeři se výborně zadařil vstup do Gambrinus ligy, v 1. kole vyhrál v Příbrami 4:0 (branky: 40´ Štajner, 56´ Hájovský vlastní, 70´ Vácha, 77´ Fleišman).  Liberec tedy potvrdil pověst ofenzivně laděného mužstva.

Slovan v letní přestávce posílilo několik hráčů z ciziny – Butenin a Ljulka z Dynama Kyjev, slovenský obránce Tóth z Nitry, Delarge z Dunajské Stredy či Maicon Souza de Jesus ze Sao Carlosu (Brazílie). Liberec také získal Ondřeje Kušníra, který naposledy působil ve Spartě a z hostování ve Slavii se vrátil Jan Blažek.

„I přes poslední prohrané utkání s Kluží šance na postup Liberec pořád má. Čeká nás těžký soupeř, který včera ukázal v některé fázi zápasu svoji kvalitu. V Příbrami vyhrál 4:0, takže nás nečeká nic lehkého. Věřím, že do zápasu se Slovanem půjdeme v dobrém rozpoložením a otevřeným hledím a budeme se snažit výsledkově uspět“ uvedl k sobotnímu soupeři Luboš Kozel

Na startu Gambrinus ligy nás tedy čeká další těžký soupeř. Ovšem poslední utkání na libereckém stadionu jsme vyhráli a tak pevně věříme, že se Dukla nebude vracet ani tentokrát od Nisy s prázdnou.

Poslední utkání našeho soupeře:

CFR Kluž - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branky: 52´ Cadú (p) ŽK: 63´ Deac, 70´ Rada, 85´ Camora – 26´ Breznaník, 52´ Tóth, 61´ Hadaščok, Rozhodčí: Yildirim - Satman, Sezertem (všichni Turecko)
Sestavy:
Liberec: Bičík – Kušnír (46´ Liulka), Tóth, Kelić, Fleišman - Šural, Bosančić, Vácha, Štajner (87´ Morozenko), Breznaník – Hadaščok (66´ Blažek)
Kluž: Felgueiras - Ivo Pinto, Rada, Cadú, Camora - Deac, Vass (78´ Fraga), Muresan (46´ Sare), Bastos (80´ Valente) - Kapetanos, Sougou

Poslední vzájemné utkání:

Dukla Praha - Slovan Liberec 1:2 (0:1) (1. 4. 2012)

Branky:
85´ Podrazký – 5´ Rilke, 75´ Štajner. Rozhodčí: Jech - Marek, Nádvorník. ŽK: Pázler - Rilke, Bosančič, Fleišman. Diváci: 1683.
Sestavy:
Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Svatonský (84´ Marek), Gedeon, Hanousek, Malý (68´ Podrazký), Pázler (73´ Engelmann) - Lieteva. Trenér: Kozel.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman - Rilke, Vácha, Janů (46´ Šural), Bosančič (89´ Ndemen) - Štajner - Rabušic (74´ Hadaščok). Trenér: Šilhavý.