clanek-1
  • Rozhovory

  • 15.09.2017

Jakub Podaný před Baníkem: Musíme eleminovat jejich pilíře

Dnes večer na Julisku opět zavítá HET liga. Pár hodin před výkopem zápasu s Baníkem Ostrava přinášíme rozhovor s Jakubem Podaným.

Nebojíte se, že dorazí tolik fanoušků Baníku, že to bude na Julisce vypadat, jako když hrajete venku?
Já jsem hlavně rád, že dorazí i hostující příznivci, protože to vždy pomůže ke zlepšení celkové atmosféry. Snad si s našimi fanoušky budou notovat a vytvoří celkovou dobrou kulisu zápasu. Hlavně ale věřím, že zápas bude vítězný pro nás, a že dukláci budou ti šťastnější.

Zatím jste doma stoprocentní, čím to je?
Byly to pro nás doma hodně důležité zápasy, po dvou prohrách venku jsme potřebovali naplno bodovat, což se nám podařilo. Pokud chceme hrát někde nahoře, tak sbírat doma plné počty bodů je nesmírně důležité a já jsem rád, že se nám to daří, jak kvůli nám a našemu sebevědomí, tak kvůli fanouškům. Když sem dorazí, ať mají co slavit.

V čem je Baník nebezpečný, co bude v zápase rozhodovat?
Baník má hodně silových a rychlostních typů, je tam velezkušený Milan Baroš, hráč, kterého není třeba představovat. Na toho si musíme dát velký pozor, jsou na něm strašně vidět zkušenosti, co má i ze zahraničí, dokáže si výborně pokrýt balon a vymyslet nějakou zajímavou přihrávku nebo sám zakončit. Taky se mi u nich líbí útočník Jakub Šašinka, který je velký a dokáže udržet spoustu balonů, dále tvůrce hry Robert Hrubý. Tyto jejich pilíře musíme eliminovat, abychom mohli být úspěšní.

Může vás nějak negativně ovlivnit závěr zápasu s Jihlavou?
Ten zápas už jsme hodili za hlavu. Všichni jsou samozřejmě zklamaní, protože takhle přijít o vítězství je smolné, na druhou stranu je nutné si říct, že Jihlava byla většinu zápasu lepší a vytvořila si mnohem víc šancí než my. Pro příště si to musíme pohlídat, zejména závěry zápasu. Tohle jsou pro nás strašně snadno ztracené body.