clanek-1
  • Zápas – muži

  • 29.07.2012

První pražské derby skončilo remízou

Před utkáním bychom byli vděčni za bod. Po jeho průběhu jsme zklamáni. Sparta vyrovnala až v nastaveném čase.

V úvodu utkání byli mírně nebezpečnější hosté. První nevyužitou šanci měl Grajciar, kdy při standardní situaci z hranice vápna mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Stejnému hráči byla o pět minut později střela zblokována.

Následovala velká šance Dukly. Gedeonovu střelu vyrazil Vaclík do zámezí. Nařízený rohový kop zůstal nevyužitý. Dukla začala více držet míč a hra se vyrovnala.

Ve 23. minutě se Švejdíkův nenápadný nákop změnil v nebezpečnou akci. Rada však na poslední chvíli vyrazil míč z brankové čáry. Následoval rohový kop, který náš brankář také zneškodnil.

Další minuty patřily Dukle. Nejprve otestoval brankáře Vaclíka z velké dálky Borek, ale mířil nad Následně byl po nekompromisním zákroku Švejdíka odpískaný pokutový kop. Toho se ujmul Hašek a poslal Duklu do vedení.

Posledních 15 min. prvního poločasu už bylo v režii Sparty, ale bez úspěchu. Nejprve zkoušel štěstí Krejčí, ale jeho střelu Rada chytil. Velkou šanci měl Kweuke, který po centru Kadeřábka zprava, mířil hlavou nad branku. Do druhého poločasu nastoupily oba týmy ve stejných sestavách. Tón hry však udávali hosté. Po individuální akci střílel vedle Krejčí. V malém závaru před brankou Dukly se do zakončení tlačil Kweuke, ale Rada byl opět na místě. Další příležitostí byla kombinace Hušbauera s Krejčím, ale bez úspěchu.

Tlak Sparty se ovšem stupňoval a následovalo několik šancí. Sparta svou převahu završila vstřelenou brankou v 94. minutě, kdy se prosadil Kweuke a vyrovnal na konečných 1:1.


Hodnocení trenéra Luboše Kozla: "Věděli jsme, že nás čeká soupeř z nejtěžších, navíc s ambicemi na titul. Po hráčích jsme chtěli, aby do zápasu nastoupili bez přehnaného respektu k soupeři, což v posledním utkání se Spartou na jaře nebylo. Nakonec zápas skončil stejně, ale průběh byl odlišný. V prvním poločase jsem byl spokojený s naším výkonem, myslím si, že jsme Spartu do ničeho moc nepustili. Po individuální akci Vojty Přeučila jsme vybojovali penaltu a dostali jsme se do vedení. V druhém poločase Sparta přidala. Měli jsme tam takovou 10 - 15 minutovou pasáž, kde jsme jejich tlak trochu eliminovali. Od 65. minuty nás už přišpendlila k vlastnímu pokutovému území a v závěru nás nakopávanými balóny dostala pod tlak. Kweuke ukázal svou kvalitu a zápas skončil remízou, o které si myslím, že je zasloužená."

Dukla Praha - Sparta Praha 1:1 (1:0)


Branky: 30. Hašek z pen. - 90+4. Kweuke. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, T. Kovařík. ŽK: Hašek, Malý, Podrazký, Gedeon, Pospěch - Gil, Švejdík, Hušbauer, Kweuke. Diváci: 4257.

Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Borek, Gedeon - Malý, Berger (68. Podrazký), Svatonský (87. Štetina) - Přeučil (78. Pospěch). Trenér: Kozel.