clanek-1
  • A-tým

  • 24.08.2017

V pátek je na programu derby proti Bohemians

Z pohledu Dukly první pražské derby v této sezóně je na programu v pátek 25. srpna od 18 hodin. Předehrávku 5. kola HET ligy obstará souboj proti Bohemians Praha 1905, kteří prožívají vcelku povedený vstup do ročníku.

Při pohledu do tabulky po úvodních čtyřech kolech nejvyšší soutěže, nalezte pouze čtveřici týmů, které dosud neprohrály. U Sparty, Slavie a Plzně se o nic šokujícího nejedná, ale že čtvrtým do počtu bude Bohemka, hádal před startem soutěže pravděpodobně málo kdo. Momentálně se tak Vršovičtí drží na 6. místě se šesti body. Na Hynkovy svěřence mají náskok dvou bodů.

V posledním kole se v ostře sledovaném vršovickém derby proti Slavii nedokázal gólově prosadit ani jeden z obou soupeřů, a tak si Bohemka mohla připsat velmi cennou remízu proti úřadujícímu mistrovi. Na sestřih z tohoto utkání se můžete podívat níže.

Dukla má s Klokany vzácně vyrovnanou bilanci vzájemných utkání v poměru 3 - 4 - 3. Statistika vstřelených gólů vyznívá o něco lépe pro tým z Julisky a to 13:10.

„Výsledky Bohemky budí určitý respekt, nicméně jejich zápasy jsme viděli. Hrají dobrý, pohyblivý fotbal a snaží se být maximálně kompaktní. Je to tým, který je plný mladých hráčů, takže pohyblivost a bojovnost jim nechybí. Na to, jak jsou mladým týmem, tak dokážou být klidní v přechodových fázích. Jejich výsledky, které uhráli teď na začátku sezóny, nejsou náhodou. Jednoduchý zápas to nebude, nicméně hrajeme doma, máme zkušený tým a jednoznačně budeme chtít vyhrát. Stát se může cokoliv, ale věřím, že naše zkušenost nás dovede k vítězství,“ vyjádřil se trenér Hynek k pátečnímu soupeři.

Na utkání jsou delegováni rozhodčí: Martin Nenadál - Stanislav Pochylý, Adam Horák (Pavel Rejžek) a delegáti JUDr. Václav Krondl a Kryštof Mencl.

Poslední utkání soupeře

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Proske - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Jindřišek - Souček. Diváci: 4812.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Švec, Martin Hašek ml. - Reiter (71. Nečas), Mašek (80. Jindřišek), Bartek (88. Buchta) - Kabajev. Trenér: Martin Hašek st.

Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol - Hromada (64. Hušbauer), Souček - Sýkora (59. Stoch), Altintop, Zmrhal - Mešanovič (77. Škoda). Trenér: Šilhavý.

Poslední vzájemné


Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 1:2 (1:0)

Branky: 1. Markovič - 54. Holenda, 80. Bezpalec. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Mokrusch. ŽK: Hanousek, Bezpalec, Podaný (všichni Dukla). Diváci: 4202.

Bohemians: Berkovec - Dostál, Buchta, Krch, Šmíd, Havel - Hubínek, Jirásek (70. Jindřišek) - Mašek, Markovič (79. Kabajev), Kuchta (59. Bartek). Trenér: Koubek.

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Bezpalec (85. Smejkal), Hanousek, Tetour - Miloševič (78. Brandner), Holenda, Juroška (67. Olayinka). Trenér: Hynek.