clanek-1
  • A-tým

  • 17.08.2017

Čeká nás v Jablonci další přestřelka?

Ve 4. kole HET ligy podnikne Dukla cestu na sever Čech, kde se střetne s domácím Jabloncem. Výkop utkání je naplánován na neděli 20. srpna v 17 hodin.

Ze dvou třetin dosud odehraných zápasů nejvyšší fotbalové soutěže měla Dukla a Jablonec stejné soupeře. Zatímco na jablonecké Střelnici podlehli domácí Viktorii Plzeň 0:1, na teplických Stínadlech sahali po výhře, kterou jim 6 minut před koncem uzmul Fillo z penalty. Celkově se po třech odehraných kolech nachází svěřenci trenéra Zdeňka Kluckého na 13. místě se dvěma body.

Při pohledu do statistik zápasů, které Dukla odehrála na jabloneckém stadionu je jasné, že pravděpodobnost gólové přestřelky je vždy o něco vyšší než v ostatních duelech. Vždyť gólový průměr přesahuje 4 branky na jedno utkání. Dosud se oba týmy potkaly na ligových trávnících 12krát s bilancí 6-4-2 ve prospěch Dukly. To dělá ze Severočechů jednoho z nejoblíbenějších soupeřů pro tým z Julisky.

"Jablonec ukázal hned na startu nové sezóny velmi zajímavý herní projev. Dokázal v sestavě nahradit odchody a nyní ještě posílil Stanislavem Teclem. Budeme muset hrát velmi pozorně, abychom eliminovali jejich kombinaci a věřím, že najdeme skulinku v jejich defenzivě," přidal své očekávaní trenér Jaroslav Hynek.

Na utkání jsou delegováni rozhodčí: Jiří Houdek – Jaroslav Kubr, Zdeněk Koval (Tomáš Klíma) a delegáti JUDr. Václav Krondl a Roman Hrubeš.

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 85. Fillo z pen. - 80. Mihálik. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Vlasjuk. ŽK: Hübschman (Jablonec). Diváci: 4315.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič (83. Červenka) - Fillo, Rezek (60. Trubač), Vošahlík (78. Suchan) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Hanousek - Kubista - Tecl, Trávník (90.+2 Kouřil), Považanec (77. Mehanovič), Zelený - Doležal (71. Mihálik). Trenér: Klucký.

Poslední vzájemné utkání

Dukla Praha - FK Jablonec 1:0 (1:0)

Branka: 2. Mustedanagič. Rozhodčí: Matějček - Paták, Pelikán. ŽK: Mustedanagič - Považanec. Diváci: 1458.

Dukla: Rada - Miloševič, Šimůnek, Štetina, Podaný - Bezpalec (82. Smejkal), Mustedanagič (69. Brejcha), Marek Hanousek - Brandner (63. Kušnír), Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.

Jablonec: Valeš - V. Kubista, Pernica, Beneš, Zelený - Pospíšil (46. Trávník), Jiráček - Masopust, Považanec (80. Mehanovič), Matěj Hanousek - Zrelák (65. Mihálik). Trenér: Klucký.