clanek-1
  • A-tým

  • 04.08.2017

Ve druhém kole do Teplic!

Napravit nepovedený vstup do sezóny. Tak zní úkol pro sobotní utkání v Teplicích, kam zamíří hráči Dukly ke druhému kolu HET ligy. Jejich soupeřem bude téměř nezměněný tým vedený Danielem Šmejkalem.

Není to tak dávno, kdy v horkém květnovém odpoledni zamířil Dominik Preisler v posledních vteřinách utkání k pravé tyči teplické brány a zařídil tak vítězné zakončení předchozí sezóny. Nyní o 2 měsíce později pocestují hráči Dukly na stejné místo a pravděpodobně i za stejného počasí, aby se pokusili napodobit vítězný scénář.

Jak se od té doby Tepličtí proměnili? Nijak zvlášť. Kariéru ukončil Štěpán Vachoušek a smlouvu neprodloužil Kapverďan Nivaldo. Nejvýraznější letní posilou se stal Jan Rezek, který se na Stínadla vrátil po 13 letech. Naopak ve středu zálohy stále brousí hru Admir Ljevakovič a zároveň na severu Čech udrželi i přes velký zájem Zlína Martila Filla. "Chceme navázat na velmi povedenou loňskou sezónu, kádr se nám podařilo přes léto udržet a doplnit, proto naším cílem musí být boj o pohárovou Evropu, čemuž podřídíme všechno," přednesl cíl do nadcházející sezóny předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Stejně jako Dukla, neměli ani Tepličtí na úvod ročníku jednoduchého soupeře. Před slušně zaplněnými tribunami ve vršovickém Edenu sehráli proti domácí Slavii vyrovnané utkání, které rozhodl jediný gól z chybně nařízené penalty. „Mrzí mě, když takový okamžik rozhodne zápas a nás okrade o úspěch, o možný bodový zisk. Pořád se volá po videu, a pak se stane tohle,“ stěžoval si po zápase obránce Vondrášek. „V úvodu jsme trošku dostali za vyučenou, přece jen hrát na půdě mistra před 11 tisíci diváky... Nastoupili na nás, nám chvilku trvalo, než jsme získali tempo. Potom jsme se zvedli, od 20. minuty jsme předváděli zajímavý fotbal. A vytvořili jsme si některé gólové situace,“ hodnotil výkon na pozápasové tiskové konferenci teplický kouč Daniel Šmejkal.

Desetkrát se oba týmy potkaly v rámci nejvyšší soutěže a lepší vzájemnou bilanci drží pražská Dukla, která zvítězila v polovině zápasů. Severočeši se radovali třikrát a ve dvou případech se oba soupeři rozešli smírně. Celkové skóre je ještě výrazněji přikloněno na stranu týmu z Julisky a to 20:8. Nejvíce Dukle proti Teplicím svědčil rok 2015, ve kterém na domácí půdě zvítězila 5:1 a 4:0.

„Výchozí pozice obou dvou týmů jsou malinko odlišné. Teplice mohly být svým výkonem proti Slavii potěšeny a myslím si, že jim to dodalo sebedůvěru v tom, na čem pracují poslední rok. Kádr jim zůstal stabilní a spíše ještě posílily, takže očekávám, že jejich výkonnost bude ještě silnější než v loňské sezóně. Věřím, že poté, co jsme dostali lekci v Plzni, uděláme v týdnu takové kroky, abychom nadcházející zápas zvládli a odrazili se dál. Očekávám razantní zlepšení,“ odpověděl Jaroslav Hynek na otázku, co očekává od sobotního zápasu na půdě Teplic.