clanek-1
  • A-tým

  • 26.07.2017

Marek Hanousek: „Návštěvnost celé ligy se zvýší“

Kapitán Marek Hanousek se bezprostředně po tiskové konferenci před startem ligy dostavil k rozhovoru, aby shrnul nejdůležitější události léta, které se odehrály nejen v Dukle, ale i v celé lize.

Co říkáš na náročný start do nové sezóny, kdy nás v prvním kole čeká cesta do Plzně?

Podle mých zkušeností je takto těžký soupeř hratelnější hned v úvodu sezóny, protože je čeká ohromně důležitý dvojzápas v předkole LM. Myslím si, že na něj se budou Plzeňští stoprocentně soustředit a pro nás je šance uspět. Neříkám, že kdybychom proti nim hráli jindy, tak by šance nebyla, ale takto je větší.

Tým Dukly se přes léto poměrně dost proměnil, především v obraně a útoku. Jak vidíš jeho momentální sílu?

Naše velká opora Lukáš Štetina odešel do Sparty, což je asi největší ztráta. Jinak si myslím, že přímo ze základní sestavy tolik hráčů neodešlo. Na křídlo místo Petera Olayinka přišel Ivan Schranz a navíc je tam připravený hrát Štěpán Koreš. My jsme tady v Dukle trošku už zvyklí na to, že každého půlroku se tým z části obmění, takže jsme na to i připravení. Celkově si myslím, že akorát tak 3 týmy mají jistotu toho, že budou hrát nahoře a ty ostatní, v případě povedeného začátku, mohou hrát o čtvrtou, pátou příčku anebo také mohou hrát o sestup.

Dobíráš si nějakým způsobem Lukáše Štetinu kvůli tomu, kolik hráčů dorazilo během léta na Letnou?

My jsme věděli už trošku dopředu, že po sezóně Lukáš odejde do Sparty. Celkově je to zajímavé, co se nejen ve Spartě, ale i ve Slavii, děje. Myslím si, že ligu to oživí a je to jenom plus pro diváky, protože pro ně se fotbal hraje. Tito zkušení hráči ze zahraničí by měli zvýšit návštěvnost na celou ligu.

Je to výzva i pro vás hráče nastoupit proti takovému fotbalistovi, kterým je třeba Danny?

V určitém směru určitě ano. Jsou to světoví hráči, mají toho mnoho za sebou a nepoštěstí se každý den proti nim hrát, takže i pro nás bude zajímavé poměřit síly s těmito fotbalisty.

Trenér mluvil na tiskovce o tom, že i tak zkušený hráč, jako je Martin Jiránek, si musí zvykat na velmi specifický styl Dukly, při kterém musí být z pozice stopera velmi kreativní. O čem to svědčí?

Myslím si, že specifický styl to není, protože světový fotbal se takto ubírá. Na druhou stranu v české lize takhle tolik týmů nehraje. Já kvituji to, že pan Hynek chce pokračovat v cestě pana Kozla - španělskou cestou, ta je charakteristická velkým množstvím přihrávek. Hráči, kteří přišli letos v létě, byli v týmech, kde se takto nehrálo, takže si na to musí nyní zvykat. Konkrétně Martin Jiránek prošel takovými kluby, že to pro něj určitě nebude žádný problém se s naším stylem sžít.