clanek-1
  • Rozhovory

  • 19.07.2012

Luboš Kalouda: Budu se snažit, abych byl platným hráčem

Dukla i nadále rozšiřuje svůj kádr, tentokrát o středopolaře Luboše Kaloudu, který dnes podepsal smlouvu na tři roky.

Luboš Kalouda po čtyřech letech definitivně rozvázal smlouvu s CSKA Moskva a připojil se k týmu Dukly v letní přípravě. Do CSKA Moskva přestoupil v roce 2008 z Brna a následně hostoval ve Spartě, Volgaru-Gazprom Astrakhan a v prvoligovém ukrajinském klubu PFC Oleksandriya.

„Luboš Kalouda je kvalitní středopolař, který má za sebou řadu těžkých zápasů i zahraničních angažmá. V době, kdy odcházel z Brna, o něj měla zájem řada předních evropských klubů jako Juventus, Newcastel United, Chelsea a další. On zvolil CSKA Moskva, kde několik let prožil. Ve chvíli, kdy už zde nechtěl pokračovat, se rozhodl jít do Dukly. Po prvních krocích se mu zde zalíbilo, i když absolvoval zkoušku od CSKA Moskva v Jižní Koreji. Do Dukly se velmi rád vrátil a nyní jsme dokončili s jeho agentem Jiřím Mülerem celou řadu uvolňovacích dokladů. Věřím, že tento hráč se stane kmenovým hráčem Dukly, a že naváže na své skvělé výkony, které ukázal na MS do 20 let v roce 2007, a že klukům předá své zkušenosti ze zahraničí a pomůže Dukle k výborným výsledkům,“ řekl Michal Šrámek, generální ředitel FK Dukla Praha.

„Jsem rád, že se vše kolem tahanice s CSKA Moskva konečně vyřešilo. Za to děkuji především svému manažerovi Jiřímu Müllerovi, který vše kolem mého přestupu do Dukly řesil. Díky němu jsem se tak mohl domluvit na rozvázání kontraktu a podepsat smlouvu na Dukle na tři roky. Budu se snažit, abych klukům na hřišti pomohl a byl pro mančaft platným hráčem, protože přeci jenom fotbal je kolektivní hra a ne individuální sport,“ okomentoval svůj příchod do Dukly Luboš Kalouda.