clanek-1
  • A-tým

  • 05.07.2017

Jan Šimůnek odešel do Vasas SC Budapešť

Klub opouští po ročním angažmá bývalý reprezentant do 20 let a hráč Bundesligy, Jan Šimůnek. Od nové sezóny bude oblékat dres maďarského prvoligového celku Vasas SC Budapešť.

"S Honzou Šimůnkem jsme při jeho příchodu měli dohodu,  že pokud o něj bude mít zájem zahraniční klub, jehož nabídku bude akceptovat, bude moci využít výstupní klauzule," okomentoval jeho odchod do Maďarska sportovní ředitel Günter Bittengel.

Přejeme hodně štěstí v novém angažmá!


Jan Šimůnek

obránce | 20. 2. 1987 | 187 cm | 72 kg

Het liga: 50 startů
Reprezentace "A": 4 starty
Bundesliga: 58 startů
2. Bundesliga: 40 startů a 2 branky

S fotbalem začínal ve Švýcarsku, kde působil jeho táta. Po návratu do Čech začal jako hráč Bohemians Praha 1905 a následně přešel do AC Sparta Praha, tehdy ještě jako útočník. Ve Spartě se z něj stal stoper. První ligový debut zažil na Letné, ale více prvoligových zápasů odehrál za SK Kladno, kde hostoval. Jako kapitán dovedl reprezentační dvacítku na mistrovství světa k druhému místu. Po mistrovství ho koupil Wolfsburg, kde první dvě sezony pravidelně nastupoval a v ročníku 2008/2009 s ním oslavil titul. Pak přišlo zranění, odchod do 1. FC Kaiserslauternu, který po dvou sezonách spadl do 2. Bundesligy. V sezoně 2014/2015 přestoupil do VfL Bochum a poté do Dukly, ve které naskočil do 19 utkání. Nyní odchází do Vasas SC Budapešť.