clanek-1
  • A-tým

  • 07.07.2017

A mužstvo posílil stoper Martin Jiránek

Vedení klubu potvrzuje příchod stopera Martina Jiránka. Zkušeného zadáka si mohli všimnout naši fanoušci již v utkání s Jihlavou na středečním Perleťovém poháru. S Duklou podepsal smlouvu do června 2018.

"Po odchodu Lukáše Štetiny a nyní i Jana Šimůnka, jsme citelně oslabili na poli stoperů. Proto přichází Martin Jiránek, i když se jedná o hráče staršího ročníku, je připravený. Myslíme si, že může přinést do naší kabiny, která je plná mladých hráčů, zkušenost. Je to ostřílený stoper, který na tomto postu hrál celou kariéru a může Dukle pomoci se stabilizací zadních řad," uvedl k příchodu sportovní ředitel Günter Bittengel.

Martin Jiránek

Narozen: 25. května 1979

Het liga: 24 startů
Premier League (EN): 10 startů
Premier Liga (RUS): 191 startů
Serie A (IT): 68 startů

Bývalý reprezentant, který se účastnil EURA 2004, kde Česká republika skončila společně s Nizozemskem na 3. místě, prošel na začátku své kariéry kluby jako je Bohemians Praha 1905, Tatran Poštorná a Slovan Liberec. Na severu Čech jeho fotbalová cesta na dlouhou dobu skončila. Přestoupil do druholigového italského mužstva Reggina Calcio, s kterým postoupil do první ligy – Serie A. V roce 2004 ho koupil ruský Spartak Moskva, kde pobyl šest let. Následoval přesun do anglické Premie League, jeho novým klubem se tehdy stal Birmingham City, s kterým si zahrál finálový zápas ligového poháru ve Wembley proti Arsenalu. Po roce však přestoupil zpět do Ruska, zde hrál nejdříve za Terek Groznyj, poté za Tom Tomsk, kde plnil roli kapitána. V srpnu 2016 se vrátil zpět do Čech. Stal se hráčem 1. FK Příbram. Nyní podepisuje smlouvu v Dukle Praha.

"Dukla je klub s velkou historií a myslím, že by jí další poháry slušely. Proto bych byl rád, kdyby se nám něco takového v nové sezóně podařilo," prozradil stoper Martin Jiránek.