clanek-1
  • Rozhovory

  • 02.07.2017

Róbert Kovaľ: "Hlavní pro mě je, abych zůstal zdravý."

Dalo by se říct, že je to pro něj nový začátek. Přesto, že je v Dukle již 3 a půl roku, pronásledují jej častá zranění. Nyní je však stoprocentně fit, podepsal novou smlouvu a chystá se naplnit svůj nemalý potenciál. Róbert Kovaľ má do fotbalu chuť.

Jakou vypovídací hodnotu má první přátelské utkání během letní přípravy?

Vítězství jednoznačně potěší vždy, a když se vyhraje, je to dobré i pro psychiku celého mužstva. Byl to ale náš první zápas v přípravě, takže v něm pochopitelně bylo mnoho nedostatků.

Jak se ti zamlouval výkon celého týmu?

Jak jsem už řekl, byl to náš první zápas, takže v něm bylo dost nepřesností, ale myslím si, že jsme ukázali i pěkné akce. Škoda jen, že jsme nepřidali ještě nějaký gól.

Po vleklém zranění kolena to byl tvůj první zápas po dlouhé době. Co tvůj výkon?

Na začátku utkání jsem se na hřišti hledal. Přeci jen trénink a zápas je úplně něco jiného. Musím si na to ještě zvyknout. Důležité však je, že mé koleno to vydrželo.

Absolvovali jste 2 týdny přípravy a fyzické testy. Jak se momentálně cítíš?

Dá se říct, že tyto dva týdny jsme pracovali především na síle a kondici, takže se cítím vyčerpaně, ale to je během přípravy normální. Naopak nenormální by bylo, kdybych se unavený necítil. (směje se)

Nedávno jsi prodloužil s Duklou smlouvu do června 2019. Čeho bys tu za nadcházející sezony rád dosáhl? A co to pro tebe znamená?

Znamená to, že i přes všechna moje zranění mi klub stále věří, čehož si ohromě vážím a chtěl bych potvrdit na hřišti, že si tu smlouvu zasloužím. Hlavní pro mě je, abych zůstal zdravý.

Na závěr otázka na odlehčení. Jak sis užil dovolenou?

Dovolenkoval jsem doma s rodinou. Relaxovali jsme i na chatě na Zemplínskej Širavě a na pár dní jsem byl se svým psem ve Vysokých Tatrách, což je pro mě ten největší oddych.