clanek-1
  • WU15

  • 27.06.2017

Starší žákyně se rozloučily turnajem v Klagenfurtu

Ve čtvrtek v 10 hodin se na Julisce sešlo 18 děvčat, které vyrazily na United World Games do rakouského Klagenfurtu am Wörthersee. Na třídenním turnaji bylo v plánu 5 utkání ve skupině a první dva týmy se měly utkat ve finálovém klání na hlavním stadionu.

Do Klagenfurtu výprava dorazila v podvečerních hodinách. Absolvovala check-in na hlavní stadionu a přesunula se do kempu. V pátek dopoledne nás čekala dvě utkání. K prvnímu jsme nastoupili proti rakouskému SVG Breitenau/Schwarzau, bohužel holky nebyly ještě po dlouhé cestě rozkoukané a výkon byl hrozný, tak nás soupeřky jasně přehrály. Ve druhém zápase jsme se utkali s německým týmem FC Fasanerie Nord a jasně zvítězili. Odpoledne jsme vyrazili v místnímu jezeru Wörthersee. Většina děvčat předváděla jeden skok za druhým z krásného mola. Po koupání jsme se vrátili do hráčského městečka (stadion), vychutnali si večeři a čekali na uvítací ceremoniál. Nádherná akce, každá země prošla před famózní diváckou kulisou přes stadion za doprovodu národní hymny. Po ceremoniálu všichni padli únavou ke spánku. 

Sobotní ráno jsme vyrazili procházkou do Minimundus (zmenšeniny světových památek). Za pár hodin jsme zvládli procestovat celý svět J. Odpoledne jsme se přesunuli opět na hřiště, kde si holky bez problémů poradily s americkým týmem AIST a nakonec i zvládly zvítězit nad maďarskými Viktoria FC Szombathely. Po večeři jsme zvládli ještě uvolnit svaly opět ve Wörthersee.
V neděli už v 9 hodin jsme se utkali s dalším maďarským týmem Kelen SC, bez problémů jsme zvítězili. Následovalo sbalení kempu, oběd a sledování zápasů na hlavním stadionu, kde jsme ve 13 hodin měli nastoupit i my. Bohužel před 12 hodinou obloha zčernala a nad Klagenfurtem se prohnala skoro dvouhodinová vydatná bouřka. Ta znemožnily dohrát veškeré zápasy. Rakousky tým SVG Breitenau/Schwarzau chtěl umístění dle skupinové tabulku. My jsme trvali alespoň na pokutových kopech. Organizátoři rozhodli pro dvě první místa. Černá závěrečná tečka nám zkazila závěr, ale nenechali jsme si zkazit famózní čtyřdenní akci a se smíchem jsme se vrátili domů.

FK Dukla Praha – SVG Breitenau/Schwarzau 0:3
FK Dukla Praha – FC Fasanerie Nord 4:0 (Lišková 2x, Hrdličková, Žáková)
FK Dukla Praha – AIST 3:1 (Lišková, Chaloupková, Hrdličková)
FK Dukla Praha – Viktoria FC Szombathely 1:0 (Hrdličková)
FK Dukla Praha – Kelen SC 4:0 (Lišková 2x, Pilná, Hrdličková)

Hráčky: Fojtíková, Hrdličková, Chaloupková, Kaplanová, Krůtová, Lafková, Lišková, Maulová, Nováková, Pařízková, Pilná, Potěmkina, Teissigová Si., Veverková, Zelenková V., Zelenková R., Žáková

Maruška Sůrová – trenérka: „Poslední tečku za sezónou jsme se letos rozhodli udělat v zahraničí a myslím, že se to velmi vydařilo. Holky vypadaly spokojeně a až na první zápas jsem s předvedenou hrou, nasazením a vystupováním velmi spokojena. Na to, jak o velkou akci šlo, bylo vše velmi dobře zorganizované. Mrzí mě, že se nemohlo pro nepřízeň počasí sehrát finálové utkání. Nejvíce mě mrzí, že většina holek mohla poprvé a naposled zažít, jaké je to nastoupit v tak velkém stánku a slyšet při nástupu hymnu své země. Bohužel trenér soupeřek se nechtěl pustit ani do penaltového měření a tak organizátoři rozhodli pro dvojí první místo. Netvrdím, že bychom finálový zápas vyhrály. Soupeřky nás ve skupině porazily. Byl to náš první zápas a holky se pořádně ani nerozkoukaly. Ale přesto zažít tu atmosféru a získat zkušenosti z finálového boje je k nezaplacení. Jsem ráda, že jsme cestu podnikli a mohli se zase poznat z jiného soudku. Děkuji všem zúčastněným a za pomoc Ondrovi Havlasovi a Honzovi Podolákovi.
Na závěr bych chtěla ještě jednou všem děvčatům poděkovat za skvělou sezónu, kterou jsme spolu strávily. Holky, jste moc fajn.“