clanek-1
  • WU11

  • 27.06.2017

WU11: Konec dobrý, všechno dobré

„Na konci každé cesty začíná další“, tak to řekl Kokorin a platí to i ve fotbalovém prostředí na Dukle. Sezona je u konce a nová začíná již v srpnu. Hráčky ročníku 2006 a 2007 spolu strávily krásný rok ve starší přípravce a příští rok je opět čekají nové party, nový kamarádi a nové výzvy.

Na celou sezonu 2016/2017 zavzpomínali trenéři Jakub Kowolowski a Zuzana Košatková, kteří se přesouvají společně s ročníkem 2006 do kategorie mladších žákyň WU13.


O letošním kádru hráček
„Jsem velmi rád, že se mnou na Dukle roste i jedna éra mladých děvčat, přesně ročník 2006, které vedu od samého začátku, co jsem zde. Letos s nimi byly dívky ročníku 2007 a byla to skvělá parta. Vždy je po roce těžké opouštět někoho, všichni máme krásné zážitky a vzpomínky, které by měly být nejsilnější. Věřím, že se holky nejen po fotbalové stránce budou nadále posouvat, ale i po té osobnostní“, začal Jakub Kowolowski.

Zuzka Košatková doplňuje: „Na začátku sezóny se na letním soustředění společně sešly ročníky 2006 a 2007. Holky rychle vytvořily dobrou partu a mezi některými vznikla silná přátelství. Společně s námi holky zažily spoustu nových věcí, ať už fotbalových nebo mimofotbalových. Na soustředěních, turnajích, společných akcích i - obyčejných - trénincích“.

O fotbalových trénincích
„Teprve letos se na podle dění v klubu zvýšil počet tréninků v týdnu ze dvou na tři, určitá hrstka hráček dokázala navštěvovat všechny akce, které jsme měli v plánu“, pokračoval Jakub Kowolowski, „to bylo přínosné zejména pro ně, za celý rok udělala každá z hráček určitý posun, někdo výraznější, někdo začal dospívat – v hlavě – byla na holkách vidět už i fotbalová inteligence. Snažili jsme se již do tréninkového procesu zapojit více herních cvičení, stejně tak pozičních her, souběžně s důrazem na pohyb 1:1, 2:1, 3:1 a neustálým kontaktem s míčem. Do budoucna to všem jistě pomůže.“

O zážitcích na společných akcích
Zuzana Košatková: „Kdo může říct, že sjel celou prázdnou sjezdovku po zadku? Kdo si zvykl na pravidelné letterboxy na soustředěních klidně i po pás ve sněhu? Kdo brzo ráno společně vyrážel vlakem na turnaje a po cestě se rozhodně nenudil? Právě naši Mimoni. Je radost trénovat holky, u kterých je vidět, že je fotbal baví a těší se na každý trénink i zápas. Od léta ročník 06 bude hrát s 05 a ročník 07 s 08, za rok se však oba ročníky opět sejdou, tentokrát v mladších žákyních. Já jen doufám, že jim radost a nadšení vydrží a že ještě přidají spoustu společných zážitků“

„Máme samozřejmě rádi každou chvíli s holkami, ale abych tady nefrázoval, vytáhnu naše společná soustředění, která mají naprosto senzační úspěch a je to něco, kvůli čemu se dokáži těšit již na další. S holkami se vracím do dětských let a zahraji s nimi plno her, zablbnu, je to prima. Je to tak ale správně, kdybych nebyl střelený, nemohl bych trénovat děti,“ dodává Jakub Kowolowski

O zápasech proti klukům a holkám
Jakub Kowolowski: „Musím se přiznat, že jsem velmi mile překvapen, jak se hráčky prezentovaly v utkáních proti klukům v pražské soutěži, stejně tak proti dívkám v turnajích. Celkově se naše přípravka posouvá výše. Je znát, že holky začínají vnímat prostor kolem sebe a dokáží pomalu i přihrávat do pohybu, anticipují některé herní situace a jejich herní inteligence výrazně roste. Ačkoliv to vnímám jako přirozený vývoj, podepisuje se na tom faktu, že se v zápasech vyrovnáme soupeřům a v dívčích soutěž jsme po kombinační stránce jasně dominovali, vyjma tedy finálového turnaje.“

O rodičích
„Tady se se Zuzkou shodneme, že to je největší překvapení pro nás, jak skvělé rodiče máme. Poznal jsem je za tu dobu, co s holkami jsem a velmi si jich vážím. Cítím, že nám věří a jejich důvěry si velmi ceníme. Tímto bychom rádi ještě jednou poděkovali všem veřejně – jste skvělí,“ řekl Jakub Kowolowski.

O budoucí sezoně WU13
„Je to pro mě něco nového, sedmičkový fotbal jsem ještě nedělal a upřímně se na to těším. Novou zkušenost tak vítám a už očekávám, až se do všeho s novým realizačním týmem pustíme. Čeká nás další dlouhá sezona, věřím, že všichni se budeme podílet na tom, že to kromě velmi skvělé fotbalové zábavy bude i pokrok v této kategorii směrem nahoru. Jak zábavou, tak výkonem,“ zakončil celé povídání Jakub Kowolowski.

Krásné prázdniny všem, prožité ve zdraví a pohodě, přejí trenéři a parta mimoňů, která se jistě opět sejde!