clanek-1
  • Klub

  • 23.07.2012

Na dotazy fanoušků odpověděl Ing. Michal Šrámek

Přinášíme odpovědi generálního ředitele Ing. Michala Šrámka na otázky, které jste mu položili vy, naši fanoušci.

Dobrý den pane Šrámek. Jsem fanouškem Dukly již dlouhá léta a stejně tak mi je blízko Slavia Praha. O vás je známo, že jste spoustu let strávil ve Slavii. Proto by mě zajímalo, jestli byste mohl aspoň částečně srovnat oba kluby? Mám na mysli, jestli je mezi kluby nějaký výrazný rozdíl? Teď nemám na mysli rozpočet atd. Ale spíše fungování, trenérské zázemí, hráčský kádr, filosofii klubu a také vedení. Předem děkuji za odpověď a ať se Vám a Dukle nadále tak skvěle daří.
František Malý

Odpověď: Dobrý den. Ke srovnání obou klubů by bylo potřeba více času, tak alespoň jednoduše. Slávia, klub velkého jména i tradice, trvalý účastník prvoligového fotbalu, známý kvalitní péčí a vedením mládeže s adekvátními výsledky v jednotlivých soutěžích. Fotbalová Dukla, jejíž opětovný rozkvět lze datovat o cca 4 roky nazpět, začala kromě prvního týmu budovat postupně i mládež. Fotbal, založený na dobré výstavbě hry a kvalitní kombinaci, potvrdil správný směr rozvoje fotbalu a vedl i k postupu prvního týmu do první ligy. Tímto směrem se postupnými kroky hodláme vydat i na mládežnické úrovni. I proto je Dukla často skloňována při úvahách rodičů s malými dětmi, kam své ratolesti v Praze směřovat za fotbalem. Snahou Dukly je a bude pečovat o každého člena podstatně více, než bývá v ostatních klubech standardem. A to nejen o prvoligové hráče, ale i všechny ostatní. Rozdílem také zůstává i menší počet členů vedení týmů vedoucí k většímu pracovnímu úsilí i vytížení. Snažíme se, aby personalistika byla vysoce kvalitní a zařazováním nových lidí ve vedení byla Dukla posouvána stále výš.

Zdravím pane Šrámku a mám 3 věci:
1. Velké poděkování za to, že jste jedním z těch, díky kterým Dukla zase žije.
2. Malá "výtka", proč jste to neudělali už dřív.
3. Z pohledu fandy se vše rozjelo a jede výborně. Jak vidíte vy budoucnost a můžete vyjmenovat body, kde současné vedení nejvíce tlačí bota.
Honza

Odpověď:
Děkuji. Za sebe i ostatní spolupracovníky.
Realizace vzkříšení Dukly nebyla dříve příliš reálná. Teprve vznik možnosti dostat Duklu do druhé ligy dostalo vše na pomyslný start.
Před námi je toho stále dost. Potřeba dobudovat tribunu fotbalového stadionu, budování stabilního kádru prvního týmu a další rozvoj mládeže.

Dobrý den, jaké budeme mít nové hráče?
Roman Volf

Odpověď: Dobrý den, na hostování přišel z ukrajinského Metalistu Charkov Lukáš Štetina, z FC Viktoria Plzeň Tomáš Borek, posilou jistě budou i Luboš Kalouda, kterému vypršela smlouva v CSKA Moskva a stejně tak i Zbyněk Pospěch, který přišel ze Slavie. Zatím posledním příchozím hráčem je José Antonio Romera, který prošel testy v Dukle a s kterým jsme se dohodli na dvouleté spolupráci. Tento hráč pochází z 3. španělské ligy (CF Gandía).

Zdravím Vás pane řediteli. Před pár dny byla na Julisce slavnostně odhalena socha pana Masopusta a já si při té příležitosti vzpomněl na Hvězdnou jedenáctku Dukly Praha, ale nemyslím tu kolem této sochy. Mám na mysli tu papírovou a zarámovanou, která měla být už kdysi dávno v prodeji. Ale nějak se po ní velmi rychle slehla zem. Ke koupi v našem Fanshopu není, na Julisce také ne. Bude tedy ještě vůbec někdy možnost se k tomuto skvostu nějakou normální cestou dostat? Díky.
Kouk

Odpověď: Dobrý den, máme v plánu pro fanoušky nabídku v blízké době rozšířit, a tak by neměla chybět ani tato historická Hvězdná jedenáctka. Doufám, že budete spokojeni, a že i řady našich fanoušků se budou nadále rozšiřovat.

Budou se prodávat i na příští sezonu permanentky a od kdy si je budeme moci zakoupit?
Žitek Jan

Odpověď: Permanentní vstupenky na sezonu 2012/2013 je možné koupit za cenu 1500,- (krytá tribuna), 1000,- (nekrytá tribuna) a 4500,- (VIP křesla) v sekretariátu Dukly u pana Jíchy.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak bude probíhat letní rekonstrukce stadionu? Díky
fkblsan

Odpověď: V létě zatím žádná rozsáhlá rekonstrukce neproběhla, vše je intenzivně připravováno. Nejenom doplnění sedaček v celé šíři tribuny, ale i rozšířením prostoru pro fanoušky hostí včetně dobudovaní kvalitních přístupových prostorů.

Dobrý den, jmenuji se Jan Kopáček, chytal jsem dorosteneckou ligu v FC Drnovice, letos končím bakalářské studium na fakultě sportovních studií v Brně, obor trenér fotbalu. Nabízím vám své služby jako brankář nebo trenér mládeže. S pozdravem
Jan Kopáček

Odpověď: Dobrý den a poděkování za Vaší nabídku, předám vedení mládeže, které by se s Vámi v případě potřeby zkontaktovalo.

Dobrý den. Pane generální řediteli, chci se zeptat, proč mezi hráči, kteří oblékali v minulosti dres Dukly Praha, chybí jméno brankáře Petra Kostelníka. Jinak, Dukle fandím již víc než půl století, měla jsem to štěstí vidět na Julisce řadu skvělých zápasů, včetně legendárního Stuttgartu. Jsem moc ráda, že ...Dukla je tu zpátky, Dukla je tu zas. Držím pěsti, aby tu zůstala už natrvalo.
Helena Petrová

Odpověď: Dobrý den, Petr Kostelník samozřejmě patří mezi hráče, kteří v minulosti oblékali dres Dukly, a nemyslím si, že by v řadě těchto jmen chyběl. Děkuji za vaši podporu a věřím, že Vám i ostatním fandům budeme dělat radost i nadále.

Dobrý den. Pravidelně chodím na stránky Dukly, sleduji její výkony. Jelikož bydlím mimo Prahu, rád bych se zeptal, zda se neuvažuje o službě novinky z klubu emailem. Myslím, že by to uvítalo více fanoušků. Děkuji za odpověď. Mnoho štěstí.
Jiří Tvrz

Odpověď: Dobrý den, v současné době připravujeme úplnou změnu webových stránek, která by měla být spuštěna v nejbližších dnech. Věřím, že po spuštění dokážeme na webové stránky dostat více informací, fotografií i videa z nitra Dukly a budete tak spokojen.

Dobrý den, chtěl jsem poprosit o radu. Můj 7 letý syn hraje fotbal, v trénincích a při hře se mnou podává dobrý výkon, nemá vůbec strach, ale jakmile hraje zápas, tak má strach ze soubojů, bojí se protihráčových střel, tímto bych vás chtěl požádat o radu, jak to odbourat. Děkuji.
Pavel Kučera

Odpověď: Dobrý den, za svou praxi jsem prošel i trénováním 7 letých kluků, kde se podobný „syndrom“ u některých z nich částečně objevil. Zde bych doporučil i nadále s ním pracovat, a to bez velkého tlaku. V těchto letech se kluci vyvíjejí, a proto není dobré, chtít jejich strach odbourat ze dne na den. Nechte tomu čas a zkuste určité momenty s ním probrat, a případně mu ukázat , jak to řeší ostatní. Určitě bych se vyhnul jakémukoli tlaku směrem k Vašemu klukovi.

Zdravím vás chtěl bych se zeptat, jak to budou mít hráči v novém ročníku juniorek, jestli budou mít profesionální smlouvu jako hráči A mužstva nebo budou jako amatéři děkuji.
Jaroslav Hycl

Odpověď: Hráči juniorek budou s Duklou v poloprofesionálním vztahu. Někteří budou mít smlouvu profesionální a někteří částečnou smlouvu o sportovní činnosti. Zde chceme, aby profesionální smlouva byla především odrazem vlastních výkonů i postoje hráčů k fotbalu a nestala se tak automatismem při vstupu do juniorky.

Dobry den. Zajímalo by mě, jak bude vysoký rozpočet na příští sezonu a zdali je už pokrytý? Bude do začátku ligy dodělaná tribuna se sedačkami?
Čany

Odpověď: Rozpočet se opět mírně zvýšil, v tuto dobu je téměř celý pokrytý a co se týká tribuny, jak už jsem se zmiňoval, máme ji v plánu v nejbližší době dokončit.

Dobrý den, mohl byste aspoň krátce přiblížit co má kdo v klubu na starosti? Hlavně mi přijde, že lidí ve vedení má Dukla málo - jaký máte recept na to, že nepotřebujete tolik osob jako jiný kluby? :) Za sebe ještě říkám, že si ráda na webu třeba v budoucnu přečtu nějakou zajímavou informaci i z tohoto dění - kdo pro nás dělá, co konkrétně atd. a i proč třeba dojde ke změně ve vedení, představenstvu, dozorčí radě atd. Nebo info, že někoho sháníte :-) Ať se vám daří.
Lucie

Odpověď: Dobrý den, máte pravdu, že ve vedení Dukly není tolik lidí jako v jiných klubech, také z toho důvodu někdy zastávají tito lidé více funkcí. Personalistiku řadíme opravdu vysoko a snažíme se, aby lidé, kteří přichází do Dukly, byli nejenom na úrovni a vybavení pro svoji profesi, ale aby byli schopni udělat maximum v řadách Dukly. Webové stránky, jak už jsem říkal v předchozích dotazech, se snažíme rozšířit a tím dostat mezi fanoušky více informací z dění v klubu včetně veškerých změn ve vedení, představenstvu a dozorčí radě.