clanek-1
  • U11

  • 19.06.2017

Starší přípravka si na turnaji v německém Hanoveru připsala skalp slavného Lyonu

A to hned dvakrát! Turnaj Raddatz Immobilien Cup pro kategorii U11 se uskutečnil o víkendu 17. a 18. června. Turnaje se pravidelně účastní velkokluby jako Manchester City, Inter Milán, Benfica Lisabon, FC Sevilla, Besiktas Istanbul, Schalke 04 a další.

Jak celý turnaj probíhal?

"Po pátečním příjezdu nás uvítaly hostitelské rodiny, kde byli kluci po celý víkend ubytovaní a vždy se ráno vraceli plní dojmů," zahájil vyprávění trenér Patrik Zeidler.

"V úvodní skupině nás čekaly 3 německé kluby, se kterými jsme si bez problému poradili, poté velmi kvalitní Corona Brašov z Rumunska a slavný FC Kodaň. Skupinu jsme nakonec ovládli bez inkasované branky a kromě posledního duelu s Kodaní, i po kvalitních výkonech."

Následovala nadstavbová část. Kluci se díky prvnímu místu přirozeně dostali do zlaté skupiny. "Ve zlaté skupině, které jsme dali pracovní název Champions League, nás čekaly kluby: Randers FC, FC Sevilla, Besiktas Istanbul, Inter Milán a Olympique Lyon. A ač se zdálo, že skupina už bude nad naše možnosti, nakonec nám chyběl jediný bod ke třetímu místu. V úvodním utkání s Randers jsme inkasovali vyrovnávací branku v poslední minutě, stejně tak jako s Interem Milán. Se Sevillou jsme odehráli naprosto vyrovnaný zápas a trochu nezaslouženě porazili slavný Olympique Lyon. Jediný Besiktas Istanbul nám nedovolil takřka nic. Čekaly nás tedy další 4 duely o 17.-24.místo - opět Corona Brašov, Dinamo Bukurešť a Vojvodina Novi Sad. S notnou dávkou štěstí jsme tuto skupinu ovládli a za odměnu se mohli znovu utkat s Lyonem v utkání o konečné 17. místo. Konečný výsledek 1:0 byl tentokrát podpořený i velmi kvalitním výkonem, možná nejlepším na celém turnaji."

"Dík samozřejmě patří i za podporu našim rodičům a klubům z Třince a Vítkovic, kteří nás po celé utkání hnali na zteč soupeřově brance. Po celý turnaj jsme předváděli velmi kvalitní a zodpovědný výkon v defenzivní fázi hry, ačkoliv jsme jako jedni z mála odehráli turnaj pouze na 2 obránce a neuchylovali se jako spousta velkoklubů k dlouhým nákopům od brankáře. Útočná fáze nám chvílemi trochu skřípala, ale konečných 19 vstřelených branek a pouze 8 inkasovaných vypovídají o našich kvalitních výkonech po většinu turnaje. Všem klukům patří pochvala za příkladné reprezentování klubu nejen na hřišti, ale také v hostitelských rodinách. Druhou polovinu týmu čeká podobně kvalitně obsazený turnaj již tento víkend nedaleko Stuttgartu."

Výsledky základní skupiny

Dukla Praha - Tus Eicklingen B 6:0

Dukla Praha - RW Lüdenscheid 2:0

Dukla Praha - Föderkader René Schneider 1:0

Dukla Praha - Corona Brašov 1:0

Dukla Praha - FC Kodaň 0:0

Výsledky zlaté skupiny

Dukla Praha - Randers FC 1:1

Dukla Praha - Sevilla FC 1:2

Dukla Praha - Besiktas Istanbul 0:2

Dukla Praha - Inter Milán 0:1

Dukla Praha - Olympique Lyon 1:0

Skupina o 17.-24.místo

Dukla Praha - Corona Brašov 1:0

Dukla Praha - Dinamo Bukurešť 0:1

Dukla Praha - Vojvodina Novi Sad 4:1

O 17. místo

Dukla Praha - Olympique Lyon 1:0