clanek-1
  • A-tým

  • 24.05.2017

Daniel Tetour a Michal Bezpalec v nominaci reprezentace U21 a U20

Ve čtvrtek 25. května oznámil nominaci na závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy, trenér Vítězslav Lavička. Mezi nominovanými je i středopolař Daniel Tetour. Nominaci na reprezentační sraz obdržel i Michal Bezpalec, s výběrem do 20 let ho čeká utkání proti Kypru.

Jednadvacítku čeká v červnu mistrovství Evropy do 21 let v Polsku. Ještě před jeho startem čeká Lavičkův výběr soustředění v rakouském Kaprunu. 

Nominaci na soustředění dostal, společně s dalšími šestnácti hráči a třemi brankáři, i střední záložník Daniel Tetour.

Od 2. do 9. června ho čekají dva přípravné zápasy proti Ázerbájdžánu. První v pondělí 5. června od 17 hodin v Leogangu a ve čtvrtek 8. června od 19.30 hodin v Zell am See. 

Konečnou nominaci pro šampionát musí Vítězslav Lavička nahlásit 6. června.

Do širší nominace reprezentace do 21 let Slovenska, na tréninkový kemp a posléze ME v Polsku, figuruje i brankář Matúš Hruška. Konečná nominace bude zaslána v nejbližších dnech.

Dalším nominovaným do reprezentačního mužstva je střední obránce či defenzivně laděný záložník, Michal Bezpalec

Výběr trenéra Karla Krejčího do 20 let se sejde v Praze k mezinárodnímu přátelskému utkání proti Kypru. Zápas se bude hrát na Stadionu Evžena Rošického v Praze na Strahově ve čtvrtek 1. června 2017 od 16.00 hodin.


V roli náhradníků se na nominačních listinách ocitl obránce Lukáš Štetina. Slovenskou reprezentaci čeká kvalifikační zápas na MS 2018 v Rusku proti Litvě. Ve výběru Jana Suchopárka do 19 let zas figuruje David Šimek. V případě dodatečného povolání se účastní Mezinárodního turnaje Espoirs Toulon ve Francii. Česká republika se zde střetne se Skotskem, Indonésií a Brazílií, které má ve skupině.