clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.05.2017

Poslední pražské derby sezony sehrajeme v Edenu

Ve 28. kole ePojisteni.cz ligy sehrajme utkání s aspirantem na titul, SK Slavií Praha. Utkání začne v sobotu 13. května od 18.45 hodin a vysílat ho bude ČT Sport.

Slavia v minulém kole využila zaváhání Viktorie Plzeň a vyhoupla se zpět do čela prvoligové tabulky. Do závěrečných bojů tak půjde s dvoubodovým náskokem.

Od svého postupu zpět do první ligy Dukla ještě Slavii neporazila. Zápasy to však byly vyrovnané, nejčastěji končily remízou.

Tak tomu ovšem nebylo v posledním utkání, kdy na světelné tabuli svítil výsledek 1:2 pro Slavii. Proto bychom měli zabrat a tentokrát příznivý výsledek strhnout na svoji stranu.

Na co se můžeme těšit, je bezesporu atmosféra, která je během derby se Slavií vždycky dobrá. A tentokrát ji ještě umocní fakt, že Sešívaní mají po dlouholeté odmlce reálnou šanci na titul.

„Slavia má velmi široký a kvalitní kádr s mnoha variantami do hry. I když její hra byla podrobena v některých utkáních kritice, je velmi pohyblivá a skvěle efektní. Je to další utkání, kde chceme ukázat zlepšující se sílu naší hry. Věřím, že se nám to tentokrát podaří plnit po celou dobu utkání a s aspirantem na titul získáme body,“ uvedl v týdnu před utkáním trenér Jaroslav Hynek.

Hlavním rozhodčím bude Radek Příhoda, asistenti Petr Kotalík a Valter Boček, čtvrtý rozhodčí Ondřej Ginzel. Delegáty budou Slavomír Kozel a Michal Brutar.

Poslední utkání soupeře

Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha 1:3 (1:1)

Branky: 15. Markovič z pen. - 12. Mingazov, 50. Zmrhal, 82. Sýkora.
Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Blažej.
ŽK: Šmíd - Lüftner, Škoda, Mingazov.
Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians Praha 1905: Fryšták - Dostál, Buchta, Šmíd, M. Hašek ml. - Švec, Jirásek - Berger (87. Hubínek), Mašek (68. Bartek), Luts - Markovič (46. Jindřišek).

SK Slavia Praha: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil - Mingazov (33. Zmrhal), Hušbauer, Ngadeu (52. Barák), Sýkora - Mešanovič (87. Ščuk), Škoda.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 1:2 (1:0)

Branky: 45. Čajič - 53. Mešanovič, 63. Škoda.
Rozhodčí: Královec - Vlasjuk, Kubec.
ŽK: Kušnír, Tetour, Považanec - Hušbauer, Bořil.
Diváci: 5273.

FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič - Hanousek, Považanec, Tetour (87. Smejkal) - Olayinka (71. Beauguel), Néstor, Čajič (74. Juroška). Trenér: Hynek.

SK Slavia Praha: Pavlenka - Mikula, Bílek, Frydrych, Bořil - Ngadeu - Zmrhal (46. Mešanovič), Hušbauer (77. Ščuk), Barák, Mihalík (70. Van Buren) - Škoda. Trenér: Šilhavý.