clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 13.04.2017

V neděli pod Ještědem, zahrajem si se Slovanem

Velikonoční utkání 24. kola mezi Duklou a Libercem se odehraje na stadionu U Nisy v neděli 16. dubna od 15.00 hodin. Cestovat pod Ještěd můžete s naším fanklubem (více zde).

Slovan Liberec je na 12 pozici tabulky a společně s Brnem má nastřádáno 23 bodů. Sestupové ohrožení tu tak stále je a proto se dá očekávat, že se Severočeši o body chtít dělit nebudou. „O záchranu hrajeme každý zápas. Doma musíme vyhrávat a pokud něco získáme z venkovního zápasu, bude to plus.,“ uvedl pro liberecký web záložník Slovanu Egon Vůch.

Liberci se na venkovních hřištích v této sezoně moc nedaří. Nicméně doma je dokázala porazit v ligové soutěži pouze Plzeň, a to v září loňského roku.

V minulém týdnu se to povedlo ještě Zlínu. Ve čtvrtfinálovém zápasu MOL Cupu sice po základní hrací době svítilo na světelné tabuli skóre 2:2. Ale utkání šlo do prodloužení, kde se brankově prosadil pouze hostující Zlín. Liberec tak v poháru skončil.

Smolný týden pokračoval v utkání 23. kola ePojisteni.cz ligy. Na hřišti Teplic prohráli Liberečtí 1:3. Jedinou branku hostí dal Jan Mikula.

V utkání provázely liberecký tým zdravotní potíže. Ve 40. minutě opustil hřiště důležitý článek obrany Kúdela, po poločase hřiště opustil Bartl. 

Krom těchto dvou zranění padla v utkání červená karta pro Romana Potočného. Ten tak do nedělního utkání určitě nenastoupí.

Dukle se proti Liberci poměrně daří. Z posledních 11 zápasů osmkrát bodovala, pětkrát si připsala tři body, třikrát bod.

Tak tomu bylo i na podzim, kdy jsme se Slovanem hráli na Julisce 0:0.

„Liberci se podařilo individualitami sestavit dobrý tým. Samozřejmě souhra asi není optimální, protože jejich výsledky nejsou takové, jaké by si asi představovali. Ale my nemůžeme hledět na Liberec, chceme se soustředit na svoji vlastní hru a navázat na výkony, které jsme podali v minulých kolech,“ uvedl k soupeři trenér Jaroslav Hynek.

Utkání bude řídit Pavel Julínek společně s Jaroslavem Kubrem a Stanislavem Pochylým. Čtvrtým rozhodčím bude Pavel Rejžek. Delegátem bude Vitězslav Holub a technickou delegátkou Adriana Trešlová.

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - FC Slovan Liberec 3:1 (1:0)

Branky: 45.+1 Červenka, 52. Hora, 90. Vošahlík - 64. Mikula.

Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hrabovský.

ŽK: Kučera, Červenka, Šušnjar, Vaněček - Karafiát, Bosančič, Kerbr.

ČK: 84. Potočný (Liberec).

Diváci: 4133.

FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera - Nivaldo (67. Vošahlík), Hora, Fillo - Červenka (78. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

FC Slovana Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela (40. Ševčík), Kerbr - Obročník, Souček - Vůch, Bosančič, Bartl (46. Ekpai) - Da Silva (73. Potočný). Trenér: Trpišovský.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Vitner.

ŽK: Štetina - Sýkora, Baroš, Breite.

Diváci: 1 631.

FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič - Hanousek, Tetour, Čajič (78. Považanec) - Néstor, Beauguel (46. Juroška), Olayinka (68. Preisler). Trenér: Hynek.

FC Slovan Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Karafiát, Bartošák - Ševčík, Breite, Sýkora (72. Folprecht) - Bartl (83. Markovič), Baroš (80. Komličenko), Vůch. Trenér: Trpišovský.